ANA SAYFA > İZMİR > Başkan eşleri Konak'ta buluştu

Başkan eşleri Konak'ta buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan eşleri Konak'ta buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu önderliğinde her ay farklı bir ilçede düzenlenen 'Belediye Başkan Eşleri Buluşması' bu ay Konak'ta gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın ev sahipliğinde bir araya gelen başkan eşleri, İzmir'in tarihi semti Basmane'de kültür gezisine katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun öncülüğünde Bayındır, Bergama, Bornova, Foça, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kınık, Menderes, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk ve Tire belediye başkanlarının eşlerinin katıldığı buluşma Konak Belediyesi’nin Basmane Semt Merkezi'nde verilen kahvaltı ile başladı. Konak Belediyesi'nce restore edilen ve semt merkezi olarak hizmet veren 200 yıllık binanın tarihi atmosferinde bir araya gelen belediye başkan eşlerini Türkegül Kocaoğlu ile Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş birlikte karşıladı. Keyifli geçen buluşmada Başkan Pekdaş, Konak’ta yürüttükleri hizmetler hakkında bilgi verdi. Başkan Pekdaş, belediyenin Basmane bölgesinde hizmet veren merkezleri ile tarihi ve kültürel zenginliğini gösteren bir kültür gezisi düzenlediklerini belirterek, "Bugün bu güzel buluşmada hem yapı ve mimari olarak değerli hem de işlevsel olarak pek çok hizmeti barındıran mekanlarımızı göreceğiz hem de bu mekanların güzelliğini ve tarihi havasını soluyacağız” dedi. Üç dönemdir Belediye Başkanı Eşleri Buluşmasına önderlik eden Türkegül Kocaoğlu da ev sahibi Sema Pekdaş'a konukseverliği için teşekkür ederek, "Bugün özel bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu kez başkan eşine değil başkanın kendisine misafir oluyoruz. Konak İzmir'in gözbebeklerinden biri. Önünden geçiyoruz, arka tarafında ne var çoğu insan bilmiyor. Bu buluşma ile Konak'ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıyacağız" diye konuştu.

BASMANE’YE KONUK OLDULAR

Basmane Semt Merkezi'nde düzenlenen kahvaltının ardından Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve konukları ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım’ın da doğduğu Sadık Bey Konağı’nın yanı sıra birçok tarihi binaya ev sahipliği yapan Oteller Sokağı'nı gezdi. Konak Belediyesi Kent Tarihi Birimi’nde görevli personelin rehberliğinde sürdürülen gezi kapsamında Oteller Sokağı’nın yanı sıra Konak Belediyesi Kadın Müzesi, Altınpark arkeolojik kazı alanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilen Aziz Vukolos Kilisesi, İzmir Basın Müzesi ile Hanife Çetiner ve Esin Yılmaz Anı Evi'ni gezen başkan eşleri, Basmane Lokmacısı'nda meşhur İzmir lokmasının tadına da baktı. Basmane’yi karış karış dolaşan kafile, Atatürk'ün İzmir'e geldiğinde kaldığı otel olan Emniyet Oteli'ne geçti. Anafartalar Caddesi üzerindeki tarihi yapıları büyük bir ilgiyle gezen başkan eşleri Roma Hamamı, Dönertaş, Emir Sultan Türbesi, İzmir Tarih Tasarım Atölyesi ve Basmane'nin kimliğinde önemli yer tutan kortejolara uğradı. Keyifli geçen gezi programı Agora tarihi kazı alanında sona ererken, başkan eşleri günü öğle yemeğiyle sonlandırdı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İkram araçları 10 milyon kişiye hizmet edecek
Sonraki Haber Ensarioğlu: ''Kürtler için yüzlerce reform yapıldı''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?