ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Akpınar'dan Anıt açıklaması

Başkan Akpınar'dan Anıt açıklaması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar'dan Anıt açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 2 gündür anıt ile ilgili bölgesel bir gazetede çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Başkan Akpınar'ın sosyal medyadan yaptığı açıklaması şöyle:
"Sağır Sultan bile duydu, siz duymadınız!
Niyeti ve amacı belli olan, ‘tarihine’ aykırı olarak yaptığı yayınlarla basın etik ve ilkelerini hiçe sayarak İzmir’i ve İzmirliyi geren bir basın kuruluşu iki gündür Karşıyakamızı diline doladı. Gerek saygın basın kuruluşlarının bültenlerinde yer alan, gerekse sosyal medyadan defalarca duyurusu yapılan Anıt Projesi’ni görmezden gelerek provokatörlük yapan sözde basın kuruluşlarına inat, halkımız için çalışmaya devam edeceğiz.
İlçemizin simgesi olan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın yıpranmış halini ortadan kaldırmak ve Karşıyakamıza yakışır bir şekilde yenilemek için uzun zamandır çalıştığımızı sizler çok iyi biliyorsunuz ancak bilmeyenler için bir kez daha tekrarlamak gerektiğini düşünüyorum:
Anayasa Meydanı’nda bulunan ve 1972 yılında Prof. Dr. Tamer Başoğlu tarafından yapılan Anıt’ın yenileme çalışmalarına geçen sene başladık. Herkes bilir ki tescilli yapılara bir çivi bile çakmak için projenin müellifinden izin almak gerekir. Belediye, istese de –yasal izinler olmadan- bakım, onarım çalışması yapamaz!
Karşıyaka Belediyesi olarak kararlı bir tutumla hareket ederek önce Sayın Başoğlu’na ulaştık, tadilat için izin aldık. Zaman kaybetmeden proje çizimlerine başladık. Statik ölçümlerini gerçekleştirdik. Anıt’ın ilçemize yakışır bir şekilde yenilenmesi için 40 metreye yükseltecek yeni bir proje hazırladık. Şu anda ihale aşamasında olan Anıt projesi için Ocak ayında ilk kazmayı vuracağız. En kısa sürede bitirerek Karşıyakamıza ve İzmir’e yakışır bir Anıt yaratacağız.
15 metrelik Anıt, 40 metreye yükselecek. Oturum alanı 85 metrekare olacak. Etkili bir ışıklandırma ile Körfez’in her yerinden görünmesi sağlanacak. Çevresi düzenlenecek, tören alanı olarak kullanılan kısım büyütülerek aynı anda daha kalabalık topluluklara hizmet edebilecek.
Bizler Atatürk sevdamızdan, Karşıyaka aşkımızdan eminiz ve kararlılıkla eksiklerin üzerine gidiyoruz. Gazetecilik ilke ve ahlakından nasibini almayanlara kulak asmadan, halkımızın sesini dinlemeye devam edeceğiz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soner Şentürk'ün acı günü
Sonraki Haber İzmir Ticaret Borsası, İtalyanlarla stratejik işbirliği protokolü imzaladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?