ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Akpınar: İslamın şartı beş, altıncısı ise haddini bilmektir

Başkan Akpınar: İslamın şartı beş, altıncısı ise haddini bilmektir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar: İslamın şartı beş, altıncısı ise haddini bilmektir

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bir internet Tv'de emlakcı Rıdvan Akgün'ün hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programında son günlerde yaşanan anıt tartışmalarını gündeme getirdi.

Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka sahilde yer alan ve Karşıyaka'nın simgesi haline gelen "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın" yenilenmesine yönelik yapılan olumsuz yorumlara cevap verdi. Belediye Başkanı olduktan sonra 19 Mayıs için katıldığı törende anıtta yılların vermiş olduğu bir yorgunluk, blok blok dökülme ve çatlamaların görüldüğünü ayrıca buna idrar kokularının da eklediğini söyledi.
Akpınar, 1972 yılında bir yarışmayla seçilmiş ve müellifliğini tescilleştirmiş olan Heykeltıraş Tamer Başoğlu'ndan izin aldıklarını belirtti. Başoğlu'nun "Bu anıt 70'li yıllarda dönemin en görkemli anıtıydı. Şimdi ise dokuzar katlı binalara uygun olarak, eski görkemine kavuşmasını temenni ediyoruz" sözleriyle projeye destek verdiğini vurguladı.

Yapılacak yeni heykelin detayları hakkında bilgiler veren Akpınar, "Yaklaşık boyu 42,5 metreye gelen bir anıt yapacağız. Atamızın rölyefi ise 35,5 metre olacak. Karşıyaka için böyhle güzel tesadüfler yaşıyoruz 35.5 bizim simgemiz adeta markamız olduHüseyin Mutlu Akpınar, medyada çıkan haberleri okuduğunu ve üzüldüğünü dile getirdi. Anıtın yenilenmesine tepki gösteren vatandaşlara mirasına ihanet ediyorsun diyerek önce gelip kendisiyle görüşmeleri gerektiğini ifade etti.

"Siz anıt yıkılmasın diyorsunuz, yerine başka bir şey yapmayacağız. Buna itiraz edenler gelip yakama yapışmalıydı. Başkan anıtı bu halinden kurtar diye. "Anıt öyle dursun, manevi duygularımız var" diyorlar. Mirasına ihanet ediyorsun. Ben o mirası yaşatmaya çalışıyorum. Anıtın önünden geçmeyen insanlar Karşıyaka'daki anıt ile ilgili yorum yapıyor. İslamın şartı beş, altıncısı ise haddini bilmektir. Geleceksin o anıtın etrafında bir fotoğraf çektireceksin, içine de o idrar kokusunu çekeceksin. 44 yıldır aklınız neredeydi?, şimdi tescilleştirme gündeme geldi. Bugün kentimizin simgesi olan bir anıtın yenilenmesi ve yükselmesi seni neden rahatsız ediyor?" açıklamasında bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Basketbolda daha neler göreceğiz?
Sonraki Haber Karşıyaka’da Atilla Güneş’e alt görev teklif edildi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?