ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Akpınar: İşciler haklı...

Başkan Akpınar: İşciler haklı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar: İşciler haklı...

Karşıyaka Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı bu akşam yapıldı. Partisi tarafından tekrar aday gösterilmeyen mevcut Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Görevimi, onurlu ve gururlu bir şekilde devredeceğim” dedi.

Başkan Akpınar,  “Demokrasilerde zamanı gelince koltuğu başkasına devretmek gerekir. Tarihin şaşmaz terazisinde değerlendirileceğiz ve tartışılacağız. Bu bağlamdaki vicdan rahatlığı ile görevimi teslim edeceğim. Geride bıraktığımız 5 yıl içinde Karşıyaka kazandı. Utanılacak, pişman olunacak ya da şaibelerle anılacak hiçbir iş yapmadık. Bu 5 yıl anamızın ak sütü gibi tertemiz ve helaldir. Makamlar geçicidir bugün ne yapıyorsan yarın beteri ile karşılaşabilirsin. Her biri kalbimde duran sevgili hemşerilerim, her şey Karşıyaka içindi bu bir veda değil. Her şey için sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kürsüden son kez konuşuyorum ama her veda elveda değildir.  Ben hayalimi gerçekleştirdim… Hayalimi gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum. Görevimi onurum ile teslim edeceğim. Karşıyaka çok yaşasın sonsuz teşekkürler” diye konuştu.
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, taşerondan kadroya geçen ve yasa gereği sadece yüzde 4 zam alabilen, diğer memurlar ile aynı zammı almak isteyen işçilerin haklı olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Temizlik işlerinde çalışan arkadaşlarımız haklılar. İşçiler her zaman haklıdır. Biz yasanın verdiği imkanları kullanarak işçilerimize yüzde 20 oranında zam yaptık ve maaşlarını aksatmadan her ay ödedik. Bugünlerde  televizyonlarda görüyoruz aylardır maaşlarını alamayan çalışanlar var. İşçi maaşını istemekte haklı ve asla eleştirmem. Ancak  şuan Karşıyaka’da istenen ve oluşan  tepki bizim yönetimimize değil. Bu KHK ile çıkarılan taşeron yasası sonucunda mağduriyetten doğan bir eylemdir. Biz haklı olan herkesin hakkını vermeye çalışıyoruz. Bizim belediyemizde en düşük işçi maaşı 2 bin 400 civarında yani asgari ücretin üzerinde. Taşeron yasasında yetki kurumlara verilmediği sürece Toplu İş Sözleşmesi’ni kurumun yapması mümkün değil.  Yüksek Hakem Kurulu’nun  verdiği yüzde 4 zammı uygulamak zorundayız. Bunun dışında bir şey yaparsanız belediyeyi zarara uğratırsınız. İşçiler buna tepkilerini koyuyor. Bir belediye bir meclis kararı alarak şov için Anayasa’nın eşitlik ilkesini örnek göstererek herkes eşit  maaşı alacak. Ancak  bu seçim öncesi bir manipülatif davranıştır. Çünkü kanunen geçerliliği yok. Yüzde 20’nin üzerinde bile zammı hak ediyorlar ama bunun için SGK’nın sendikaya yetki vermesi gerekiyor. Ancak  iki sendikalı davadan dolayı yetki verecek sendika yok. Sendika yetkilendirilsin ben Toplu İş Sözleşme işini pazartesi derhal başlatacağım.  Bakın bir belediyemiz sözleşme yaptı ama yasal olmadığı ortaya çıkınca onu geri çekmek zorunda kaldı. Önümüzde ki günlerde sendika avukatları ve bizim avukatlarımız bir araya gelecekler ve işçilerimiz için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Şu an karşımda ilgili biri ve yasal zemin yok. Umarım hükümet bir karar alır ve bu durum düzelir. Cumhurbaşkanlığına sesleniyorum sendikaya yetki verin ortak kararla istenen zammı verelim” ifadelerini kullandı.
Bunun yanında Karşıyaka Stadı konusuna da değinen Hüseyin Mutlu Akpınar, mart ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunun gerçekleşeceği 7 Mart günü stat ile ilgili öneri ve projelerini sunacağını ve takdiri Karşıyakalılara bırakacağını söyledi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Noyan Uluğ: Oyunuzu sandığa atarken İYİ düşünün…
Sonraki Haber Kaf Kaf filede Balıkesir DSİ karşısında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?