ANA SAYFA > EĞİTİM > Başkan Akpınar İKÇÜ’nün öğrencisi oldu

Başkan Akpınar İKÇÜ’nün öğrencisi oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar İKÇÜ’nün öğrencisi oldu

Eğitim hayatını akademik boyuta taşıyarak yüksek lisans eğitimine başlayan bu alanda ise tercihi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İKÇÜ Sürekli Eğitim Merkezi bünyesindeki derslerine başladı.

İKÇÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Vergi Hukuku ve Uygulamaları Tezsiz Yüksek Lisans programındaki ilk dersine giren Başkan Akpınar’a, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan sürpriz bir ziyarette bulundu.

Diğer yüksek lisans öğrencileriyle de bir süre sohbet ederek dersi birlikte takip eden Rektör Prof.Dr. Akhan ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ders sonunda görüş alış verişinde bulundu.

Eğitim hayatına yeniden başlamanın heyecanını taşıdığını ifade eden Başkan Akpınar, başkan olduktan sonra yüksek lisansa başlama kararı verdiğini anlattı. Başkan Akpınar, İKÇÜ’de yüksek lisans yaparken hoş sürprizlerle karşılaştığını da aktararak; “ Rektör Prof.Dr. Akhan, geçmişten tanıdığım ve eşimin de hocası olan değerli bir akademisyendir. Bugün burada olması benim için çok sürpriz oldu. Vergi Hukuku’nda yüksek lisans yapıyorum. Çok renkli bir sınıfımız var. Bir tarafta mali müşavirler, bir tarafta vergiyi koruyanlar ile ben de vergiyi harcayan taraf olarak buradayım. Sonuçta biz belediye başkanları olarak halkın verdiği vergilerle hizmet üretiyoruz. Bu yüzden verginin hukukunu iyi öğrenmem gerektiğini düşündüm. Kamu kaynaklarını doğru kullanarak halka hizmet ederken; daha tasarruflu, daha tedbirli ve maksimum faydayı sağlamak için böyle bir yüksek lisans programına katılmak istedim. Beni bu programa kabul ettikleri için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Akpınar’ın heyecanını paylaşan Rektör Prof.Dr. Akhan ise belediye başkanı olarak eğitime verdiği bu önemden dolayı Başkan Akpınar’ı tebrik etti. Rektör Akhan şunları kaydetti: “Sayın Başkanımızı tebrik ediyorum. Çünkü çağımızın en büyük konsepti hayat boyu öğrenme. İnsan hayatında hangi süreçte olursanız olun öğrenme hiç bitmiyor. Tabi pratikte öğrenmenin yanında bir de teorik dersler almak gerekiyor. Sayın Başkan Yüksek lisans yaparak kendi teorik bilgilerini de geliştirmiş oluyor.  Kendisine ve tüm öğrencilerimize eğitim hayatında başarılar diliyorum”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'yı Lofton yaktı...
Sonraki Haber Eski başkan Baysak'tan Rodoplu'ya tam destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?