ANA SAYFA > MEDYA > Basın Özgürlüğü Ödülü Gökmen Ulu'ya verildi

Basın Özgürlüğü Ödülü Gökmen Ulu'ya verildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Basın Özgürlüğü Ödülü Gökmen Ulu'ya verildi

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 6. kez düzenlenen “Basın Özgürlüğü Ödülü”, bu yıl, tutuklu gazeteciler adına Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu'ya verildi. Ödül, Ulu'nun eşine teslim edilerek, Silivri Cezaevi'ne gönderilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İGC Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede,  her yıl 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında verilen ve geleneksel hale getirilen  Basın Özgürlüğü Ödülü'nün, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu'ya verilmesi kararlaştırıldı. Her iki başkan da ortak basın açıklaması ile kararı duyurdu. Tüm tutuklu gazeteciler adına verilen ödülün, törenle, Gökmen Ulu'nun ailesine teslim edileceği ve Silivri Cezaevi'ne gönderileceği belirtildi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Ne yazık ki Türkiye'de medya organları ve basın mensupları baskı altında. Basın Özgürlüğü Ödülü normalde özgür basına verilir ama bu ülkede tutuklu basın mensuplarına vermek zorunda kalıyoruz. Bu, işin acı tarafı. Bu yıl ödülü, tüm tutuklu gazeteciler adına, Karşıyakalı  basın emekçisi Gökmen Ulu'ya verme kararı aldık. Gökmen Ulu'nun aldığı bu ödül basının özgür olmadığını gösteriyor. Ulu gibi mağdur basın emekçilerinin özgürlüğüne kavuşması için çabalarımız devam edecek” dedi.
İGC Başkanı Misket Dikmen ise "Türkiye'de cezaevinde tutuklu, 160'a yakın gazeteci var. Ne yazık ki ifade ve basın özgürlüğü önünde büyük engellerle karşı karşıyayız. Tutuklu meslektaşlarımızı hiçbir şekilde unutmuyoruz. Onlar içerde ama bizim de gazeteciler olarak dışarda hiçbir farkımız yok. Bu yıl Basın Özgürlüğü Ödülü'nü, Karşıyaka'nın bir hemşehrisine verme kararı aldık. Tutuklanma gerekçesinde 'Terör örgütü üyesi olmamakla beraber terör örgütü üyesi olmak' gibi garip bir ifade bulunan İzmirli gazeteci, Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu'ya ve tüm tutuklu gazetecilere 'Basın Özgürlüğü Ödülü'nü vermeyi uygun gördük” diye konuştu.
Gazeteci Gökmen Ulu'nun eşi Burcu Ulu da "Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yıl Gökmen'e verilmesi beni ve ailemizi gururlandırdı. Yaşadığımız zorlu süreçte biraz da moral oldu. Umarım Gökmen en kısa zamanında aramızda olur ve ödülü kendisi alır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yıldıray Çam evlendi...
Sonraki Haber Yaz sineması Bostanlı'ya geliyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?