ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Barış Manço şarkıları ile anıldı

Barış Manço şarkıları ile anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Barış Manço şarkıları ile anıldı

Karşıyaka Tuna Kültür ve Sanat Derneği, “Barış Manço Gecesi Konseri" ile Barış Manço’yu şarkılarıyla andı.

Tuna Kültür ve Sanat Derneği Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Sanat Merkezi’nde düzenlediği Şef Çiğdem Sabuncuoğlu yönetimindeki  “Barış Manço Gecesi Konseri" ile 1 Şubat 1999 da kaybettiğimiz Barış Manço’yu şarkılarıyla ve Adam Olacak Çocuklarla birlikte andı.
Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır tarafından özel çocuk Doğan Taşar’ın resim sergisini açtıktan sonra başlayan gecede Şef Çiğdem Sabuncuoğlu yönetiminde sahnede yer alan korist ve solistler Barış Manço’nun en sevilen şarkılarını seyircilerle birlikte seslendirdiler.
Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Fidan Hatun ve Çukur dizisindeki Mihriban karakterini canlandıran Gamze Dar, özel olarak İstanbul’dan gelerek koroda yer aldı ve solo şarkılar söyledi.
““Barış Manço Gecesi Konseri"n de Ahmet Piriştina Sanat Merkezindeki salona ek sandalyeler konulmasına rağmen dinleyiciler salonun dışına taştı.
En büyük sürpriz ise Tuna Derneğinden yetişen gençlerin teşekkür belgelerini veren Tuna Derneği Kurucu Başkanı Süleyman Özsakallı’ya sunulan plaket ve Özsakallı’nın sahnede iken söylenen “Süleyman” şarkısı idi. Barış Manço’nun Süleyman Demirel için yazdığı söylenen şarkı 23 senelik Tuna Derneğinin Onursal Başkanı Süleyman Özsakallı’ya ithaf edildi. Salonu dolduranlar tarafından büyük alkış alan şarkı dinleyicileri coşturdu.
Küçük çocukların sahnede yer alıp birlikte söyledikleri “Arkadaşım Eşek” şarkısı da geceye damgasını vurdu.  
23 yıl önce kurulan Tuna Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Namık Torlak, derneğin yılda kendi adına 3 konser verdiğini, verdikleri konserin başka derneklerle ortaklaşa yapılan yardım konserleriyle yılda 6 konsere kadar çıktığını söyledi.
Şef Çiğdem Sabuncuoğlu’nun gece boyunca gösterdiği üstün performansı, sahnede önünde dizilen yanan mumlar ile Barış Manço’nun fotoğrafları, seyircilerin arasına dağılan korist ve solistlerin son şarkıyı seslendirmeleri dikkat çekti.
Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve eşi, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç, MHP Karşıyaka ilçe başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka STK yönetici ve temsilcileri ile 500’e yakın dinleyicinin katıldığı gecenin sonunda gecenin sponsorları Kapşhon ayakkabı mağazaları sahibi Hakan Solak ve 9 Eylül Emlak Sahibi Kerem Ay’a birer plaket  verildi.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ /http://www.karsiyakahaber.com

 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 4 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar temizlik işcileriyle kahvaltı yaptı
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi’nden 3x3 basketbol turnuvası

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?