ANA SAYFA > EKONOMİ > ''Balık''ta ilk Helal Sertifikası ''Pınar Balık''ın…

''Balık''ta ilk Helal Sertifikası ''Pınar Balık''ın…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Balık''ta ilk Helal Sertifikası ''Pınar Balık''ın…

Pınar Balık, Türkiye’de ilk helal sertifikalı levrek, çipura ve granyöz ürünleri ile Orta Doğu pazarına olan ihracatını da artırmayı hedefliyor.

Türkiye’nin ilk entegre kültür balığı üretim tesisini kurarak sektöre yön veren Çamlı bir ilke daha imza atarak Pınar Balık markası altında ürteilen ‘levrek‘, ‘çipura’ ve ‘granyöz’ ürün gruplarında Türkiye’de “helal sertifikası” alan ilk balık markası oldu.

Gıda güvenliği yönetim sistemine sahip olan Pınar Balık’ın üretim süreçleri, ilk sertifikasyon çalışmalarını başlatan GİMDES(Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği) olmak üzere SMIIC, TSE ve HELALDER’e üye olan bazı özel kuruluşlar tarafından da denetlendi. Pınar Balık, akuakültür sektöründe Türkiye’de ilk kez verilen helal sertifikası ile islami kurallar dahilinde, helal olmayan tüm etmenlerden uzak bir üretim yaptığını belgeledi.

Helal sertifikasının ihracata olumlu etki edeceğini vurgulayan Çamlı yetkilileri, Pınar Balık markası ile pazara sunulan levrek, çipura ve granyöz ürünleri için alınan helal sertifikasının ihracat pazarlarında kendileri için rekabetçi avantaj yarattığının altını çizerek özellikle Orta Doğu pazarına olan ihracatı artırmayı hedeflediklerini belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocuklar bu kütüphaneyi çok sevdi...
Sonraki Haber CHP'li Sertel: Binali Yıldırım İzmir için bir şanstır, Hayır dersek onu da kurtarmış oluruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?