ANA SAYFA > İZMİR > Balbay:''Seçimin ilk kaybedeni Erdoğan'dır...''

Balbay:''Seçimin ilk kaybedeni Erdoğan'dır...''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay:''Seçimin ilk kaybedeni Erdoğan'dır...''

CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay 7 Haziran seçimlerinin ilk kaybedeninin belli olduğunu belirterek, “ genel seçimlerin ilk kaybedeni Erdoğan’dır. Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı sıfatını yitirmiştir” dedi.

Balbay partisinin Bayraklı ilçe örgütünün düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimleriyle ilgili çok değişik öngörülerin yapıldığını belirtti. Seçimde kaybedenin kazananın 7 Haziran gecesi belli olacağını vurguladı.  Balbay, “ ancak ilk kaybeden şimdiden bellidir” diyerek şöyle devam etti:

“7 Haziran seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan çok kötü bir sınav vermiştir.  Anayasayı uygulamaktan ve herkesi anayasaya uymaya davet etmekten sorumlu, devlet kurumları arasındaki dengeyi gözetmekle görevli Erdoğan, bunun tam tersini yapmıştır. Seçim süreci boyunca zaten yitirdiği tarafsızlığını tamamen kaybetmiş ve bir siyasi parti liderinden öte muhalefet partilerine husumetle yaklaşmıştır.”

Balbay Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanının böylesine taraflı davrandığını ifade etti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Medya olanaklarını olağanüstü dengesiz bir şekilde kullanan Erdoğan, her gün saatlerce süren canlı yayınlarla kamuoyunu kendi isteği doğrultusunda yönlendirmeye girişmiştir. Bu bir anlamda Kenan Evren’in 12 Eylül’ün hemen sonrasında, çok partili seçimlerin yapılması öncesinde televizyona çıkıp kendi istediği partiye oy verilmesi için dayatmada bulunmasını anımsatmıştır. Erdoğan’ın bu tutumu ters tepecektir. Medya gücünü kullanarak adeta beyinleri yıkayan Erdoğan, elbette bir grup yurttaşı etkilemiştir. Ancak bilinçli yurttaş Erdoğan’ın bu demokrasiye saygı göstermeyen, muhalefet partilerini adeta hukuk dışı ilan etmeye çalışan tutumunu dikkatle izlemiş ve değerlendirmesini yapmıştır. 7 Haziran akşamı ortaya çıkacak sonuçlarla ilgili elbette pek çok değerlendirme yapılacaktır. Yeni hükümet senaryoları konuşulacaktır. Bütün bunlardan öte bu seçimlerin ilk kaybedeni Erdoğan olmuştur. O artık 77 milyonun cumhurbaşkanı değil, sadece gönlünde yatan aslanın cumhurbaşkanıdır” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tanrıkulu:''İzmir, hayal tacirliği ile kandırılamaz''
Sonraki Haber Foça'da sokak basketbolu heyecanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?