ANA SAYFA > İZMİR > Balbay, Meclis'e hayvancılığı sordu

Balbay, Meclis'e hayvancılığı sordu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay, Meclis'e hayvancılığı sordu

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay TBMM Başkanlığı’na ülkemizde tarım ve hayvancılıkta yaşanan çöküşün neden olduğu, özellikle süt ve süt üretiminde yaşanan sorunlara ilişkin, içinde çözüm önerileri de bulunan bir soru önergesi verdi. Balbay Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde, insanoğlunun 5 bin yıldır içtiği sütün bir yaşam mucizesi olduğuna ve insan yaşamındaki önemine dikkat çekti.

Balbay önergesinde süt üreticilerimizin yaşadığı sıkıntılar için şunları söyledi:

“Üreticilerimiz emek ve alın terleriyle, gece-gündüz, kar-kış, yağmur-çamur demeden, doğal afetler ve her türlü ekonomik güçlükle üreticilik yapıyorlar.  Bu olanaklar dâhilinde ürettikleri süt ile hem milli ekonomiye hem de kendi ekonomilerine büyük katkı sağlamaya çalışıyorlar.  Ancak süt üreticilerimiz fiyat-maliyet, talep-kalite baskısı ile birde uluslararası ciddi rekabet baskısı altında adeta ezilmektedirler.”

Balbay ilgili bakanlığa çözüm önerileri de sunan bir dille hazırladığı soru önergesinde üreticilerimizin başlıca ihtiyacı olan ve girdi maliyetlerinde önemli bir yer tutan Veteriner Hekim hizmetlerinin ve süt ırkı hayvanların suni tohum ücretlerinin bakanlık tarafından karşılanmasını isteyerek, bunun sağlanıp sağlanamayacağını sordu.

Yine üreticilerimiz için önemli bir tüketim alanı açacak olan bir program öneren Balbay şunu sordu: “Süt üreticilerimizi desteklemek için İzmir Büyükşehir Belediyemizin uyguladığı “Süt Kuzusu Projesi”, hükümetinizin uyguladığı “Okul Sütü Programı” gibi projelerden örnekle, Türkiye’de bulunan 2 milyon 541 bin Suriyeli mülteciler için de “Mülteci Sütü Programı” uygulanmasını talimat eder misiniz? “ 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı lise öğrencisi zayıflama hapından mı öldü?
Sonraki Haber İzmir'de boşanmalar arttı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?