ANA SAYFA > İZMİR > Balbay: Kamyoncuyu yolda bırakmayacağız

Balbay: Kamyoncuyu yolda bırakmayacağız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay: Kamyoncuyu yolda bırakmayacağız

CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay 7 Haziran seçimleri için şehirlerin yanı sıra dağlarda bayırlarda seçmenle buluşuyor, onlara CHP iktidarını anlatıyor.

Balbay Ödemiş’ten Beydağ’a geçişinde yolda bir büyük keçi sürüsüyle karşılaşınca aracı durdurdu ve kadın çobanlarla sohbet etti. Çobanlar Balbay’a, ”karnımızı doyuracak kadar geçinecek kadar üretiyoruz, ötesini bilmeyiz” dediler. Balbay, ”CHP iktidarında üretenler, köylüler sizler yeniden milletin efendisi olacaksınız, yem sütten pahalı oysa tersi olması gerekir” dedi.

Balbay çobanlarla konuşurken yoldan geçen bir kamyon aracını durdurdu, selamladı. Daha sonra kamyoncularla sohbet eden Balbay CHP iktidarda önceliği hep üretenlere vereceğini söyleyince kamyon şöferleride şöyle dediler: “Bizde mazotu çok pahalı kullanıyoruz. Traktöre verdiğiniz destek güzel, bizde üretimin içindeyiz. Birde parça parası belimizi büküyor. Tek tek aldığımız parçaların fiyatını toplasan kamyonun fiyatını ikiye katlar. Parça pahalı mazot pahalı taşımacılık ucuz”

Balbay’da kamyonculara şunları söyledi: “Benim babamda kamyon şoförüydü. Sizlerin sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Gece gündüz yollardasınız varmanız gereken yere yarım saat geç ulaşsanız bin bir laf işitirsiniz, hatta emeğinin karşılığını alamamakla bile karşılaşırsınız. Biz CHP iktidarında üretenin hep yanında olacağız. Sizde üretimin bir parçasısınız. Söz veriyoruz sizi de yolda bırakmayacağız. İktidarımızın ilk aşamasında traktör için kullanılan mazotu 1,5 TL yapacağız. Devamında üretim için kullanılan mazotu da planlamayı düşünüyoruz ”dedi.

Balbay kamyon şoförlerinin birlikte yolculuk önerilerine,” 8 Haziran'dan sonra Türkiye’yi çok güzel yerlere taşıyacağız, o gün yine birlikte oluruz” karşılığını verdi.

Balbay kamyonun direksiyonuna geçerek iç düzenine baktı. Çocukluğunda babasının kullandığı Ford kamyonun içinin çok daha dar olduğunu söyleyen Balbay, ”Kamyonların içi biraz genişlemiş arkada yatacağınız yer var ama eskiden ayaklarınızı koyduğunuz yere battaniye konur kamyon şoförleri orada yatardı ”dedi. Kamyon şoförleri de, ”O dönemleri bizde babamızdan büyüklerimizden biliyoruz, ama ne olursa olsun uzun yolun çilesi başka biz emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Kamyoncuya yalnız adam gözüyle bakıyorlar ”karşılığını verdiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kocaoğlu: Körfezle barıştık
Sonraki Haber Yılan Robot Projesi KALDER’de birinci oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?