ANA SAYFA > İZMİR > Balbay: Akp’ye oy istemek Meclis Başkanı'nın görevleri arasında mı?

Balbay: Akp’ye oy istemek Meclis Başkanı'nın görevleri arasında mı?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay: Akp’ye oy istemek Meclis Başkanı'nın görevleri arasında mı?

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’a, “ Siz Milletin Meclis Başkanı mısınız? Yoksa AKP’nin mi? diye sordu.

İstanbul’daki Teröre Karşı Tek Ses Mitingi’nde Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın konuşmaları üzerine TBMM Başkanı’na yanıtlaması istemiyle sorular yönelten Balbay, “Türkiye’de bunca kutuplaşma yetmiyormuş gibi birde yerli-yersiz kutuplaşması mı yaşayacağız?” diye konuştu.
 
Balbay 20 Eylül 2015 Pazar günü İstanbul’da yapılan mitingde Teröre Karşı Tek Ses adı altında adeta teröre karşı Türkiye’de tek iktidar söyleminin yerleştirilmeye çalışıldığını vurguladı. Meclis Başkanı’nın TBMM Kurumu çerçevesinde tüm milletvekillerini ve partileri temsil ettiğine dikkat çeken Balbay, Başbakanın ve Cumhurbaşkanı’nın siyaset dolu konuşmalarının arasında adeta kaybolduğunu ve Parlamentonun “Kişisizleştirilmesine” neden olduğunu söyledi”     
 
Balbay TBMM Başkanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:
 
"Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" adı altında gerçekleştirilen mitinge başka hangi siyasi parti, kurum ve kuruluşlar davet edilmiştir? Edilmemiş ise sebebi nedir?

TBMM Başkanı olarak konuşmanızda vurguladığınız ülkenin dört bir yanında yaşayan, her türlü inanç, kimlik ve siyasi görüşe sahip insanlarımız ve temsilcileri mitingde yer almış mıdır?

Şu anda toplumsal kutuplaşma yetersiz mi geldi ki Cumhurbaşkanı milletvekillerini de “milli”, “gayri milli” vekil diye ayırabiliyor?

Parlamenter sistemde milletvekili diye anılan parlamento üyeleri artık milli vekil diye mi isimlendirilecek?

Anayasada Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri arasında bulunmamasına rağmen, Cumhurbaşkanı artık milletvekillerinin sicil amirliğini de mi yapacak?

Teröre karşı tek ses deyip, bunu sadece AKP’nin propagandasına çevirmek, sadece bir partiye oy istemek değil midir?

7 Haziran 2015 genel seçimleri ile oluşan 25 nci dönem TBMM toplumsal barış ve güvenin sağlanmasında neden yegâne adres olarak çalışmamıştır?

TBMM’nin çalışması için gerekli organların oluşturulmasını neden sağlamadınız?

25 nci dönem için seçilen milletvekillerinden Cumhurbaşkanının tanımlamasına uymayan milletvekilleri var mıdır, kimlerdir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilen 21 – 22 – 23 – 24 ve 25 nci dönem milletvekillerinden başka ülkelerin vatandaşı olan üyeler olmuş mudur? Kimlerdir?

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Devlet Hastanesi bayrama hazır!..
Sonraki Haber Şampiyondan örnek hareket

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?