ANA SAYFA > İZMİR > Bakan Işık KOSBİ'yi ziyaret etti

Bakan Işık KOSBİ'yi ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bakan Işık KOSBİ'yi ziyaret etti

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) önceki gün 9 tesis açılışı gerçekleştiren ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayicilerle bir araya geldiği toplantıda da 2 müjde birden verdi.

KOSBİ’yi ziyaret eden ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 1 saat toplantı yapan Işık, sorunları dinleyerek, çözüm konusunda söz verdi. Bölgenin su ihtiyacının karşılanması için uzun zamandır gündemde olan Yiğitler Barajı’nın hayata geçirilmesi ile ilgili elinden geleni yapacağını ifade eden Işık, sanayicinin nitelikli eleman sorununun çözümü için de meslek lisesi yapımı konusunda çalışacağını söyledi.

100 milyon dolarlık yatırım

KOSBİ’de Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk’un ev sahipliğinde samimi bir havada geçen görüşmede Bakan Işık’a sanayiciler sorunlarını anlatarak, çözüm önerilerini dile getirdiler. KOSBİ Başkanı Porsuk, bölgeye bugüne kadar yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini, sanayiciye en iyi hizmeti sunmak için gayret ettiklerini kaydetti. Bugüne kadar Bakanlıktan her türlü desteği aldıklarını ve sorunlarının bir bir çözüldüğünü anımsatan Porsuk, “Bölgemizin altyapısı ile ilgili projeler devam ediyor. Bölgemizde su sorunu var. Bunun için uzun yıllardır gündemde olan Yiğitler Barajı bir türlü hayata geçirilemedi. Sizden bu konuda destek istiyoruz. Ayrıca bölge sanayicilerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirecek bir meslek lisesinin bölgemize kazandırılmasını istiyoruz. Bu iki konuda bize vereceğiniz destekle bölgenin en önemli sıkıntıları sayenizde çözülmüş olacak” diye konuştu.

OSB’lerin yapısını güçlendireceğiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise “Kemalpaşa’da 1500 kişiye istihdam sağlayacak 9 tesisi açtım. Burada bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Türkiye’nin yeni bir başarı hikayesine ihtiyacı var. Bu hikayeyi ar-ge, inovasyon ve yenilikçi üretim anlayışı ile yazabiliriz. Bütün çalışmamız bunu sağlamak için. Yatırımın önündeki engelleri tek tek kaldırıyoruz. OSB’lerin yapılarını güçlendireceğiz. Sanayicinin tüm gücünü üretime vermesini sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda Yiğitler Barajı’nın da hayata geçmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğim. Bölgeye meslek lisesi kazandırılması için de gerekli adımları atacağım” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gelişimli gençlerin madalya gururu
Sonraki Haber CHP'li Sındır: Çiftçinin hakkı gasp ediliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?