ANA SAYFA > GÜNDEM > Bak postacı geliyor…

Bak postacı geliyor…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bak postacı geliyor…

Öğrenciler kişiler arasında azalan iletişimin artmasına katkı sunmak için postacı oldular.

Karşıyaka Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu’nda açılan postane şubesi ile öğrenciler mektubun yazılışından gönderilen kişiye ulaşıncaya kadar olan süreci yaşadılar.
Karşıyaka Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu’nda gerçekleştirilen  “Bak Postacı Geliyor’’ Projesigünümüzde teknolojinin ilerleyişiyle birlikte kişiler arasında azalan iletişimin artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.
Mektubun yazılışından gönderilen kişiye ulaşıncaya kadar olan süreci öğrencilere yaşatmak ve kalıcı bir öğrenme sağlamayı amaçlayan ‘’Bak Postacı Geliyor’’ Projesi ile Okulda açılan PTT şubesinde öğrenciler mektup ve yılbaşı tebrik kartlarını teslim etti. Küçük postacılarda  “Bak Postacı Geliyor’’ diyerek gönderilen mektup ve kartları alıcılarına dağıttı.
Projeyi yaşama geçiren öğretmen Sevinç Çakır,sınıf içi uygulamak istediği “Bak Postacı Geliyor’’ projesinin Okul Müdürü Sibel Ağaoğlu Özer’in önerisi ile tüm okulda uygulanmasına karar verdiklerini, PTT yöneticilerinin de bu projeye büyük destek verdiklerini söyledi.
“Bak Postacı Geliyor’’ projesinin açılışında konuşan Okul Müdürü Sibel Ağaoğlu Özer, bugün yüzlerindeki mutluluğu görünce, ne kadar doğru bir çalışma yaptıklarına inandıklarını gördüklerini söyledi.


Karşıyaka PTT Yalı Şubesi Müdürü Nihat Candoğan yaptığı konuşmada, bu uygulamanın Türkiye’de ilk kez uygulandığını, diğer okullarda da uygulanması için yardımcı olacaklarını belirtti.
PTT Baş Müdür Yardımcıları Abdullah Sarıboğa konuşmasında; Bayraklı PTT merkezinde saatte 40 bin civarında mektup ayrıştırıldığını, PTT’nin ileri teknolojiyi kullandığını, ticarette de ekonomiye büyük katkı sağladıklarına değindi.
Okulda açılan stantlarda da haberleşmenin tarihsel süreci sergilendi.
2 Ocak 2019’a kadar açık olacak Okul PTT şubesinde öğrencilerin birbirlerine gönderecekleri mektup ve kartların ücretsiz, dışarıya gönderilenlerden ise 1 TL ücret alınacak. Mahalle sakinleri de bu hizmetten ücret karşılığından yararlanacak.
Etkinliğe İzmir PTT Baş Müdür Yardımcıları Abdullah Sarıboğa, Şeref Akpak, Karşıyaka PTT Yalı Şubesi Müdürü Nihat Candoğan,Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Karakoç, Okul Müdürü Sibel Özer, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı MS Hastaları kiMSebilmez dediler…
Sonraki Haber Karşıyaka tasarım günleri başladı…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?