ANA SAYFA > SPOR > Babalar ve oğulları birlikte spor yapıyor...

Babalar ve oğulları birlikte spor yapıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Babalar ve oğulları birlikte spor yapıyor...

Bostanlıspor aikido okulunda babalar ile oğulları birlikte spor yapıyor...

Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesisleri aikido salonunda hafta içi yapılan çalışmaların kış döneminde devam edeceğini belirten Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, "Sevilen savaş savunma sanatı olan aikidoyu Karşıyaka'da yaymak istiyoruz. Yeni dönemde antrenör kadromuzu yeniledik ve yeni anlayış ile çalışmalarımızı daha ekonomik olarak sürdürme kararı aldık. Yaş gruplarına ve özellikle de babalar oğulları anneler kızları ile birlikte aynı anda bu sevilen sporu yapabilecekler. Karşıyakalıları aikido sporu yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Erboy, aikidonun faydalı bir spor branşı da olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: "Aikido bir savunma sporu sanatıdır. Japonya'daki diğer savaş sanatları gibi aikido sadece kendini korumak için değil, aynı zamanda ruhsal gelişim için de bir öğretilir. Diğer savaş sanatlarindan özellikle farkı düşmanın dengesini yitirmesini sağlamak ve "kombo" tabir edilen arka arkaya yapılan birkaç teknik ile saldırganı safdışı bırakmaktır. Saldırganın enerjisinin kendisine karşı kullanılmasi fiziksel güçten çok, doğru zamanlama ve iyi gözlem gerektirir. Fakat unutulmaması gereken şey; aikido'nun bir saldırı sanatı değil, bir savunma sanatı olduğudur. Biz de bu spor branşını müsabakası olmamasına karşın besimsedik ve akademi çalışmalarını başlattık. Özellikle babalar, anneler ve çocuklarını ve genç kızlarımızı bu spor branşına bekliyoruz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Sassari'yi devirdi
Sonraki Haber Yaklaşan kış mevsimi için hayvanseverler dikkat!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?