ANA SAYFA > GÜNDEM > Aziz Kocaoğlu'na bir gecede iki ödül

Aziz Kocaoğlu'na bir gecede iki ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Aziz Kocaoğlu'na bir gecede iki ödül

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı gece hem eğitimcilerden hem de yerel basından iki ödül birden aldı: Altın Homeros İzmir'e Katkı Ödülü ve “Amatörün EN”leri..

İzmir'de doğan ünlü İlyada ve Odysseia destanları yazarı Homeros'tan ilham alan İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları'nın bu yıl 2. kez düzenlediği Altın Homeros İzmir'e Katkı Ödülleri sahiplerini buldu. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde İzmir'de iş, sanat, siyaset, eğitim, sivil toplum ve basın alanında kente katkıları bulunan kişilere ödül verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ödülünü İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları Müdürü Mehmet Ali Atakan verdi.

Gecede kısa bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, bugüne kadar pek çok ödül aldığını ancak Homeros Ödülü'nün kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti. Bornova Belediye Başkanlığı'na adaylığı sürecinde Bornova'nın kimliğinin ne olması gerektiği üzerine çalışırken Bornova Deresi'nde 4 tane mağara olduğunu ve bunlardan birinde Homeros'un yaşadığı varsayıldığı için Homeros Vadisi Projesi hazırladığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Homeros Vadisi'ni düzenledik. Yeşildere'den Bornova'ya uzanan yolumuza Homeros Bulvarı adını verdik. Dünyanın en önemli eseri arasında bulunan İlyada ve Odysseia destanının yazarı bir İzmirli ve biz Homeros gibi değeri ne yazık ki, bugüne kadar kullanmamışız. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla sizlerin affına sığınarak, ben bu ödülü hak ettiğimi düşünüyorum” dedi.

Bir ödül de amatörlerden
Gecede Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Prof. Dr. Meral Akurgal, Zuhal Yorgancıoğlu, Agaro kazılarını yürüten Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, Gazeteci -Yazar Nedim Atilla, Muzaffer İzgü, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ayşe Mayda ve Mümtaz Öktem'e de kente katkı ödülü verildi. Ödül töreni öncesi öğretmen ve öğrenciler, Jean Aguste Dominique İngres'in Louvre Müzesi'nde bulunan “Homeros'un Taçlandırılması” isimli ünlü tablosunu müzik ve dans eşliğinde canlandırdı. Öğrencilerin piyano resitali ise büyük beğeni topladı. Ayrıca Tevfik Fikret lisesi müzeni pop sanatçısı Edis Görgülü ve Arkas Voleybol Takımı Yiğit Gülmezoğlu'na “Gençlik Ödülü” verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı gece Yenigün Gazetesi tarafından düzenlenen “Amatörün En”leri isimli ödül töreninde amatör spor kulüplerine katkılarından dolayı bir başka ödül daha aldı. Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Dinçer ve İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Erdoğan Tözge, yerel yönetimlerin spora desteğinin önemine değinerek Başkan Kocaoğlu’na amatör spor kulüplerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti. İzmir’de bütün belediye başkanları, iş adamları ve sivil toplum örgütleriyle sporu desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu ise bu doğrultuda çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de Mike Stern fırtınası esti
Sonraki Haber Seferihisar'da yöresel yemekler yarışacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?