ANA SAYFA > İZMİR > Aytun Çıray:''Sandıktan CHP çıkacak''

Aytun Çıray:''Sandıktan CHP çıkacak''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Aytun Çıray:''Sandıktan CHP çıkacak''

AKP'nin ülkenin kabuk bağlamış yaralarını kanatarak ayrışmayı körüklediğine dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ırklar ve mezhepler kavgası çıkarmaya çalışanların Türkiye'nin dibine dinamit koyduğunu söyledi.

Çıray, "Atatürk modern Türkiye'yi ırlar ve mezhepler üzerine değil yurttaşların kardeşliği üzerene kurmuştur. İktidarımızda yeniden yurttaşların birlik ve beraberliyle muasır  medeniyetler seviyesi hedefine yürüyeceğiz. CHP ile yeşeren umutlar sandıkta güçlü Türkiye'yi inşa edecek"dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Genel Seçim çalışmalarını Karşıyaka İlçesinde sürdürdü. Önce CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığında partilileriyle bir araya gelen Çıray daha sonra çarşıda seçmenleri ziyaret etti. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İzmir Şubesinde coşkulu bir kalabalık ile bir araya gelen Milletvekili Çıray güçlü Türkiye ideallerini anlattı.

"ESAS OLAN YURTTAŞLARIN KARDEŞLİĞİDİR"

Sık sık yoğun alkış alan konuşmasında Milletvekili Çıray, "Ülkeyi yönetenler ırklar ve mezhepler kavgasını körüklüyor. Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi sözde birleştirirmiş gibi yapıp aslında ayrıştırıyorlar.Irklar ve mezhepler üzerinden kan gölüne dönen coğrafyalardan hiç mi hiç  ders almıyorlar. Atatürk modern Türkiye Cumhuriyetini  ırkların ve mezheplerin kardeşliği üzerine kurmamıştır. Yurttaşların kardeşliği üzerine kurmuştur. Yurttaş dediğinizde arkasına aramazsınız. Vatanını seven herkes, bu ülkeye vergi veren herkes, bu ülkeye gönül vermiş herkes, kökeni dini inancı ne olursa olsun bu milletin evladıdır. Kimsenin kiracısı değildir. Bu düzeni yönetimdeki dindarlar değil dinciler kürtler değil kürtçüler bozdu. Parlamenter sistemi bekleme odasına alanlara artık son sözün söyleneceği yer  sandıkdır"dedi.

"MERKEZ TÜRKİYE PROJESİ BİR VİZYONDUR"

Türkiye'nin yeniden tabandan bir kalkınma hamlesine şiddetle ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan Milletvekili Çıray sözlerini şöyle sürürdü, " Hayallerini ve vizyonlarını kaybeden milletler yaşama umudunu yitirirler. Türkiye uzun zamandır bir büyük hayale bir büyük umuda susamıştı. Bir büyük hedefe ihtiyacı vardı. Milleti yine etrafında toplayacak millete bir heyecan verecek. Toplumsal zenginliğin müjdesi olacak projeye ihtiyaç vardı. Merkez Türkiye projesiyle Cumhuriyet Halk Partisi bunu ortaya koydu. Türkiye'nin yeniden tabandan kalkınma hamlesine ihtiyaç var. Ekonomik refahı sağlamakta kararlıyız. Üretim ekonomisine geçmekte kararlıyız. 21. yüzyılın sanayileşmesini yakalamakta kararlıyız. Artık Türkiye'de araba üretmek gurur verici bir şey olmaktan çoktan çıktı. Türkiye bilgi çağının gereklerini üretmelidir. Katma değeri yüksek yazılım programları, bilgisayarlar, telefonlar üretmelidir. Bir kamyon karpuz satıyorsunuz bir telefon alamıyorsunuz. Böyle bir ekonominin altından kalkamayız".

AKP'nin 2002'den bu yana yakaladığı bir büyük şansı vatanı ve milleti yararına kullanamadığına dikkat çeken Çıray sözlerini şu cümlelerle tamamladı, "Kötü niyetlerinin esiri oldular. Yurttaşlarımızı esaretten kurtaracak bildirgemize, vaatlerimize saldırıyorlar. Emekliye emekçiye, esnafa, İşçi, köylü ve çiftçimize yapacağımız desteğe karşı çıkıyorlar. Yurttaşlarımızın karanlığa değil CHP ile yeşeren umutlarına oy vereceğinden kuşkum yok".

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ufuk Sarıca:''Biz maalesef hiçbir maçta böyle pasif kalmadık''
Sonraki Haber Anaokulu çocuklarından muhteşem gösteri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?