ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Attila İlhan Şiir Ödülü sahibini arıyor

Attila İlhan Şiir Ödülü sahibini arıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Attila İlhan Şiir Ödülü sahibini arıyor

Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel ‘Attila İlhan Şiir Ödülü’, bu yıl üçüncü kez sahibini arıyor. Yoğun katılımın olduğu yarışmanın başvuruları 14 Nisan’da sona erecek. Ödül töreni de usta şairin doğum günü olan 15 Haziran tarihinde gerçekleşecek.

Karşıyaka Belediyesi, kentin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan usta şair Attila İlhan anısına, ilk kez 2015 yılında düzenlediği şiir yarışmasını geleneksel hale getirdi. Bu yıl üçüncü kez verilecek ‘Attila İlhan Şiir Ödülü’ için kısa sürede 100’ün üzerinde başvuru yapıldı. Yayına hazır kitap dosyası ile katılma şartı olan yarışmaya 14 Nisan’a kadar müracaat edilebilecek. Başvurular elden, posta ya da kargoyla, Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne iletilecek.
 
Edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Ataol Behramoğlu, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Ünal Ersözlü, Tuğrul Keskin ve Attila İlhan'ın ailesi adına Kerem Alışık’tan oluşan jüri, 22 Mayıs’ta toplanarak seçimini yapacak. Ödüle değer görülen yapıt, Karşıyaka Belediyesi tarafından bin adet bastırılacak. Kitaplar, Attila İlhan’ın doğum yıl dönümü olan 15 Haziran’da düzenlenecek ödül töreninde konuklara dağıtılacak. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'ndaki törende, ödülün sahibine 6 bin TL ile plaket de takdim edilecek. Yarışma ve katılım koşullarına ilişkin, “www.karsiyaka.bel.tr” adresinden detaylı bilgi alınabilecek.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Attila İlhan, Karşıyakamızda büyümüş ve Türkiye’nin aydınlanma mücadelesine katkı sunmuş çok önemli bir değerimizdir. Edebiyatımızın, düşünce ve sanat dünyasının ölümsüz kaptanını, bu yıl da ‘Attila İlhan Şiir Ödülü’ etkinliğimizle anacak olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz yarışmayla, yeni şairlerin ve eserlerin sanat dünyasında adını duyurmasına katkı sağlamaya da devam edeceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Toker: Herkes elini taşın altına koyacak!..
Sonraki Haber Kaymakam Yücel'in kayınvalidesi vefat etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?