ANA SAYFA > İZMİR > Atila Sertel’in avukatı Murat Ergün’den açıklama

Atila Sertel’in avukatı Murat Ergün’den açıklama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atila Sertel’in avukatı Murat Ergün’den açıklama

Atila Sertel’in avukatı Murat Ergün, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvuru dosyasıyla ilgili yaşanan son gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Av. Murat Ergün’ün açıklaması şöyle: "Müvekkilim Atila Sertel'in Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan bir kararla Anayasal koruma altında bulunan seçilme hakkı ihlal edilmiştir.  Bu ihlalin önlenebilmesi ve giderilebilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduğumuz kamuoyunca bilinmektedir.

Anayasa Mahkemesi'ndeki bu dosyamızda; ‘YSK'nın verdiği karara müdahale edip etmemek' yönünde bir görüş ayrılığı oluştuğu ve mahkemenin oy çokluğuyla ‘YSK kararına karışmama’ yönünde bir karar tesis edeceğine dair birtakım iddialar üzerine bu açıklamayı yapma zaruretimiz doğmuştur.

Başvurumuzun Anayasa Mahkemesi tarafından oy çokluğuyla bile olsa 'YSK kararlarına dokunmamak' şeklinde sonuçlanması, hukuki sürecin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşınması anlamına gelecektir.

Anayasa Mahkemesi’nin; birtakım düşüncelerin etkisiyle hak ve özgürlüklerden yana olan tavrını bizim davamızda oy çokluğuyla değiştirmesi haklı davamızdaki inanç ve kararlılığımızı azaltmak bir yana daha da artıracaktır.

Uzun soluklu mücadelemize son ana kadar devam edeceğimizi, verdiğimiz hak mücadelesinde doğruları savunmayı sürdüreceğimizi kamuoyuna saygılarımla duyururum."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Vücudu eriyen Gamze'nin tek bir isteği var
Sonraki Haber Bayramda hızlı kilo almayın!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?