ANA SAYFA > İZMİR > Atila Sertel Niğde’nin köylerinde İzmir tarım modelini anlattı

Atila Sertel Niğde’nin köylerinde İzmir tarım modelini anlattı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atila Sertel Niğde’nin köylerinde İzmir tarım modelini anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi Esnaf Masası, Anadolu gezileri kapsamında 30’u aşkın milletvekili ile Niğde’ye çıkarma yaptı. Gruplar halinde Niğde merkez, ilçeleri ve köylerinde ziyaretler gerçekleştiren CHP Milletvekilleri sorunları rapor haline getirerek Genel Merkez’e sunacak.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Niğde temasları kapsamında gazeteler ve gazeteci meslek örgütlerinin yanı sıra Niğde Bor’da da ziyaretler gerçekleştirdi. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç’la birlikte Niğde Bor’a bağlı Çukurkuyu, Kızılca ve Bahçeli’yi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, çoğunluğu küçükbaş hayvancılığı ile uğraşan köylülere İzmir Tarım Modeli’ni anlattı.

Süt üreticisi köylüler, yem fiyatlarının ve diğer girdilerin yüksekliğinden şikayet ederken, meraların azaldığını, hayvanlarına bakmakta ve sütlerini satmakta zorlandıklarını dile getirdiler.

“Bin bir zorlukla süt üretiyoruz ama ederinde satamıyoruz” diyen Kızılca Süt Kooperatifi Başkanı Halit Sönmez, fabrikaların insafına bırakıldıklarını söyledi. Sönmez, “7 yıldır çalıştığımız fabrika sütümüzü artık alamayacağını söyledi. Diğer firmalar da ağır şartlar sunuyorlar. Bu nedenle sütümüzü satmak için Tarım Bakanlığı ile irtibata geçtik. Onlar da sütünüzü biz alırız ama kremasını siz kendiniz pazarlayın dediler. Biz nasıl pazarlayım? O kadar gücümüz mü var? Üreticiler olarak çok zor durumdayız” diye konuştu.
Tarımsal kalkınmada İzmir’in tüm Türkiye’ye örnek olacak projeleri uzun yıllardır yürüttüğünü ifade eden Atila Sertel, “Sizler haklı olarak şikayet ediyorsunuz. Hayvanımıza bakamıyor, sütümüzü satamıyoruz diyorsunuz. Ama İzmir’deki çiftçi Türkiye’nin birçok bölgesine kıyasla daha mutlu daha zengin. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sözleşmeli tarım modelleriyle hem ürettiğini iyi fiyata satıyor hem de hayvanına hayvan katıyor. Tire Süt Kooperatifi ile 15 yıldır devam eden süt kuzusu projesi ile Tire’de 20 ineği olanın bugün 200 ineği var. Hem belediye 0-5 yaş arası çocuklara ücretsiz süt dağıttı hem de kooperatif üyesi köylüler ürettiklerini en yüksek değerden satma imkanı buldu” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin süt kuzusu projesinin yanında diğer tarımsal konularda da köylüye destek olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer süt kuzusu projesini koruyup büyüttüğü gibi mantar, peynir üretim tesisleri kurduruyor. Buralarda üretilen ürünleri alıp Halkın Bakkalı’nda uygun fiyatla vatandaşa satıyor. Kovan dağıtılıyor, arı veriliyor. Köylüye koyun, keçi, manda veriliyor.  Elma, zeytin, incir, badem gibi milyonlarca meyve fidanı dağıtılıyor. Başta İzmir olmak üzere sosyal demokrat belediyelerin hepsi tarımı destekliyor, tarımsal kalkınma modellerini uyguluyor. Peki bunu Tarım Bakanlığı niye yapmıyor, AKP’li belediyeler neden yapmıyor? Bunu sorgulamak gerek. Köylüye destek vermeyen hiçbir siyasi iktidar ayakta duramaz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Egeli öğrencilerden, tedavi gören çocuklara moral
Sonraki Haber Park Orman Narlıdere’ye görkemli açılış

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?