ANA SAYFA > İZMİR > Atila Sertel: ''İzmir'in ulaşım projelerinin takipçisi olacağız''

Atila Sertel: ''İzmir'in ulaşım projelerinin takipçisi olacağız''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atila Sertel: ''İzmir'in ulaşım projelerinin takipçisi olacağız''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir Milletvekilleri olarak Aliağa-Torbalı arasında çalışan tren seferlerinin Bergama’ya kadar uzatılmasını beklediklerini söyledi.

Meclis’te devam eden Bütçe görüşmelerinde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İZBAN'ı Cumaovası'ndan Torbalı'ya birleştirdik. Bu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bakanlığımızın ortak projesidir ve Torbalı'dan Selçuk'a uzatılması çalışmaları devam ediyor” dedi. Bakan’ın bu sözleri üzerine İzmir Milletvekili Musa Çam ve diğer İzmir vekilleri de İZBAN’ın Aliağa’dan de Bergama’ya kadar uzatılması gerektiğini dile getirdi. Bu talebe kürsüden cevap veren Bakan Yıldırım, “Aliağa’dan da Bergama’ya kadar uzatılacak. Sırada Bergama var” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Bergama’ya İZBAN geliyor” müjdesinin hayata geçmesini beklediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Biz İzmir Milletvekilleri olarak Bergama'nın da bir an önce hızlı tren taşımacılığına kavuşturulmasını istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBAN konusunda üzerine düşen tüm görevleri eksiksiz ve kendi öz kaynaklarından harcama yaparak yerine getirmektedir. Sayın Bakan, kürsüden söz verdiği gibi Bergama'ya yönelik ulaşım inşaatını bir an önce başlatmalıdır. Bakanın bu sözlerinin takipçisi olacağız.”

YURTDIŞINA DİREKT UÇUŞLAR

Bakan Yıldırım konuşurken, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nın uluslararası uçuşlarda daha aktif hale gelmesini de istediklerini hatırlattığını belirten Atila Sertel, bunun üzerine Sayın Bakan’ın "Geçmiş dönemde İzmir'den iki noktaya uçuş varken şu anda 21 noktaya doğrudan uçuş vardır. Önümüzdeki yıllarda Avrupa uçuşlarını da arttıracağız, onun çalışmalarını da yapıyoruz" dediğini söyledi. Bu söylemin İzmir’den yurtdışına yapılacak direkt uçuşları bir başka bahara bıraktığını ve taleplerinin “havada” kaldığını dile getiren Sertel, “Biz İzmir'in tam anlamıyla uluslararası bir havaalanı olma isteğini ve birçok ülkeye direkt seferler konulması yönündeki talebini sürdüreceğiz ve bu konunun da takipçisi olacağız” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel,  ayrıca İzmir'in çevre ilçelerinde ulaşım açısından sorun yaratan yolların yapımının da karayolları nezdinde takipçisi olduğunu vurgulayarak, "Meclis'te Ödemiş, Kaymakçı, Çaylı, Kiraz, Seferihisar, Kınık, Dikili yolu dahil tüm yolların yapılması için” sözcülük ve takipçilik görevini yerine getireceğini de sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Yunan Taverna Geceleri başlıyor...
Sonraki Haber Başkanlar ''Tiyatro ve Şehir''i konuştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?