ANA SAYFA > İZMİR > Atila Sertel atanamayan öğretmenleri sordu

Atila Sertel atanamayan öğretmenleri sordu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atila Sertel atanamayan öğretmenleri sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya gün geçtikçe sayıları artan ve işsizler ordusu halini alan atanamayan öğretmenleri sordu.

İki gün önce başlayan ve 30 bin olarak açıklanan öğretmen atamalarının yığılmayı önlemeyeceğini belirten CHP Milletvekili Atila Sertel, “Atanmayı bekleyen öğretmen sayısı 300 binden fazla. Ancak Bakanlık bu sayının yüzde 10’u kadarını atayacağını açıklıyor. Yeni mezun olacakları da hesaba katarsak atanan ve atanamayan öğretmen sayısı arasındaki makas hızla açılıyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Milletvekili Sertel, gerekçesinde şunlara değindi:

“Hükümetin bugüne kadar eğitim sisteminin ihtiyacı kadar öğretmen atamaması, Türkiye'nin kısa bir zaman içinde hali hazırdaki mevcut işsizler ordusunun yanı sıra, ikinci bir işsiz öğretmenler ordusu ile karşı karşıya kalmasına neden olmuştur. Öğretmen ihtiyacı çok, atanmayı bekleyen öğretmen çok ama atanan öğretmen sayısı bu rakamların ancak yüzde 10’u kadar.  İzlanda’nın nüfusu kadar öğretmenimiz atanmayı bekliyor. 300 bini aşkın ataması yapılmayan öğretmenin mesleğini icra edebilmek için KPSS barajını geçmeye çalışması, atanamadığı için kağıt toplayıcılığı, seyyar satıcılık gibi işler yapmak zorunda kalması çok üzücü bir durumdur. Ama bunun tek sorumlusu, eğitim sistemini yap boz tahtasına çeviren, işsiz öğretmenler ordusu yaratan AKP iktidarıdır.”

PLAN, PROGRAM YOK

Mevcut işsiz öğretmen sayısına, yeni kurulan üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olacak yeni öğretmenlerin de ekleneceğini ifade eden Atila Sertel, AKP iktidara geldiğinde 70 bin olan atanamayan öğretmen sayısının bugün 300 bini geçtiğini söyledi. Sertel, atanamayan öğretmenler sorununun her geçen yıl büyümesine rağmen öğretmen yetiştirme politikaları ve öğretmen açıklarının kapatılması konusunda hiçbir somut planlamanın olmadığını vurguladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP İzmir'den turizm projesi
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'nın FIAT Türkiye Kupası'nda rakibi Anadolu Efes

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?