ANA SAYFA > EĞİTİM > Atık kartonlardan kitaplık ürettiler

Atık kartonlardan kitaplık ürettiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atık kartonlardan kitaplık ürettiler

İzmir Yönder Okulları’nda okuldaki atık kartonları değerlendiren öğrenciler, Eko Okul Uygulamaları kapsamında okul kütüphanesi için Eko Kitaplık ürettiler.

Öğrencilere çevre ve geri dönüşüm bilinci kazandırmak, düşünme becerileri, işbirliği, ekip çalışması ve tasarım kültürü konusunda yaşayarak öğrenme olanakları sunmak amacıyla İzmir Yönder Okulları Kütüphanesi’nde oluşturulan tasarım atölyesinde gönüllü öğrenciler tarafından tasarlanıp üretilen Eko-Kitaplık, son yıllarda giderek ilgi gören “Geri Dönüşüm Sanatı” yaklaşımının özgün bir örneği olarak dikkat çekiyor.

Yaklaşık beş aylık bir süreci kapsayan ve birbirini tamamlayan çeşitli aşamalardan oluşan atölye sürecinde; öğrenciler önce hayal ettikleri kitaplıkları tasarlayarak proje çizimleri gerçekleştirdiler. Okuldaki kırk beş öğrencinin ürettiği çizimler kütüphanede sergilenerek üretim fikrinin geliştirilme süreci başladı. Oluşan tasarım fikirleri; gönüllü öğrencilerin oluşturduğu Tasarım ve Uygulama Ekibi tarafından;  belirlenen tasarım ilkeleri ve yaklaşımları çerçevesinde  değerlendirilerek tek bir model oluşturuldu.

Öğlen ve ders araları ile diğer boş zamanlarda kütüphanede buluşan öğrenciler, okuldaki kantin, yemekhane ve diğer birimlerden topladıkları atık karton kutuları geri dönüşüm uygulaması için uygun biçimde hazırlayarak üretim sürecini gerçekleştirmiş oldular. Okuldaki birçok öğrenci ve birimin katkıları ile üretilen Eko-Kitaplık modeline, bu niteliğinden dolayı “Emek-001” adı verildi. Kitaplığın üzerinde, geri dönüşüm düşüncesini yansıtan çeşitli semboller de yer alıyor.

Birlikte ürettikleri Eko-Kitaplığa bir de hoş geldin partisi düzenleyerek sürece emek ve destek veren herkesi kütüphanede buluşturan öğrenciler keyifli anlar yaşadı.  İzmir Yönder Okulları Eğitim Lideri Mehmet Yılmaz’ın kestiği kurdele ve pasta ile kitaplığa hoş geldin denilen etkinlik kapsamında ayrıca; kitaplığın üretim sürecini anlatan görsel bir sunum ve öğrenciler tarafından hazırlanan bir mini konser de gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EGİAD melek yatırımcılığın yanında
Sonraki Haber Aşık Veysel Sanat Günleri, Moğollar konseri ile başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?