ANA SAYFA > SAĞLIK > Atık İlaçta 'dev afiş' uygulaması yayılıyor

Atık İlaçta 'dev afiş' uygulaması yayılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atık İlaçta 'dev afiş' uygulaması yayılıyor

Buca’daki Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) üyesi Eczacı Hülya Çetişkol Topçu'nun hastaların ‘Atık ilaçlar’ konusunda dikkatini çekmek amacıyla başlattığı dev afiş uygulaması tüm İzmir'e yayılıyor. Buca'dan sonra Çeşme'de görevli ÇEKOOP üyesi Eczacı Semra Yoğurtçu da eczanesinin önüne "Atık İlaç Çöp Değildir" yazılı afiş astı.

Türkiye’de ilk defa başlattığı Atık İlaç Hareketi ile atık ilaçların doğaya karışmasını önleyen Çevreci Eczacılar Kooperatifi, Akıllı İlaç Kullanımı’nın yaygınlaşması için de çalışmalar yürütüyor. Atık veya tarihi geçmiş ilaçları Buca Belediyesi ve EDAK Ecza Kooperatifi’nin desteğiyle toplayarak lisanslı tesiste imha ettiren ÇEKOOP son 5 yılda Ege Bölgesi ve ülke genelinde 250 ton atık ilacı toplayıp imha ettirerek, hem çevreyi hem de insan sağlığını korudu. ÇEKOOP üyesi eczacılar, Atık İlaç Hareketi için yoğun bir mesai harcarken, çalışmanın duyurulması için de farklı çalışmalar yapıyorlar.

Buca’daki Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) üyesi Eczacı Hülya Çetişkol Topçu, hastaların ‘Atık ilaçlar’ konusunda dikkatini çekmek amacıyla eczanesinin girişine dev bir afiş asmıştı. Topçu'nun ardından Çeşme merkezde faaliyet gösteren ÇEKOOP üyesi Semra Yoğurtçu da eczanesine "Atık İlaç Çöp Değildir" yazılı dev bir afiş astı. Çalışmanın ilçede ses getirdiğini anlatan Yoğurtçu, "Afişin fotoğrafını sosyal medyada da paylaştım. Çok güzel geri dönüşler aldım. Bir öğretmenimiz, bana Doğu Anadolu ve Orta Anadolu'daki meslektaşlarının da Atık İlaç Kampanyası'na destek vereceğini söyledi. Afiş sayesinde çok sayıda vatandaşımıza ulaştım" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 4 yaşındaki çocuk alevlerin kurbanı oldu...
Sonraki Haber Rüzgar'ın belgeselini çektiler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?