ANA SAYFA > GÜNDEM > Atatürk’ün hediyesi, Atatürk heykeliyle taçlandı

Atatürk’ün hediyesi, Atatürk heykeliyle taçlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atatürk’ün hediyesi, Atatürk heykeliyle taçlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karşıyaka Belediyesi’nin kente kazandırdığı Atatürk heykeliyle taçlandırıldı.Mustafa Kemal Atatürk’ün adının verildiği Atatürk Bulvarı’yla, Karşıyaka’nın ana damarlarından birisi olan Girne Bulvarı’nın kesiştiği noktada yapılan Atatürk heykeli, bugün yapılan törenle, çocuklarla birlikte açıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün adının verildiği Atatürk Bulvarı’yla, Karşıyaka’nın ana damarlarından birisi olan Girne Bulvarı’nın kesiştiği noktada yapılan Atatürk heykeli, bugün yapılan törenle, çocuklarla birlikte açıldı.

Heykel’in açılış töreninde konuşan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bugün 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bir başka deyişle, Cumhuriyet’in kurucu gücü, ‘gazilik’ ünvanıyla onurlanan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 96. yılı. Bir ülkenin varlığını, bir halkın onurunu simgeleyen günleri yaşamaktan ve yaşatmaktan onur duyuyoruz. Çünkü biz Karşıyakalıyız. Karşıyakalılara ne 23 Nisanları, ne 19 Mayısları, ne de 29 Ekimleri unutturmak mümkün değildir” dedi.

Sözlerini, “Bu anıt Başkomutan, Başöğretmen, Büyük Önder sıfatlarını sonuna kadar hak etmiş, bir halkın kalbinden asla silinmeyecek bir kahraman kişiliğinde, çağdaşlığa, demokrasiye, laikliğe, hukuka, özgürlüğe saygı simgelerimizden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bilime, eğitime, insan haklarına verdiği değerle bu yol göstericiliğini hala devam ettiriyor. İyi ki Türkiye Cumhuriyeti var, iyi ki bu Cumhuriyet’i Mustafa Kemal Atatürk gibi dev bir insan kurmuştur” diyerek tamamlayan Akpınar, daha sonra heykelin yapımını gerçekleştiren Cumhur Ata Türk’e çiçek takdim etti. Konuşmaların ardından heykelin yanına geçen Başkan Akpınar ve çocuklar, Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan’da, Atatürk heykelinin açılışını büyük bir coşku içerisinde hep birlikte gerçekleştirdiler.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kitap üzerine...
Sonraki Haber Karşıyaka’da ilk aday Turhan Gürsel Urhan

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?