ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Atatürk Sevdası Girne'yi yaktı...

Atatürk Sevdası Girne'yi yaktı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atatürk Sevdası Girne'yi yaktı...

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Onuruna Kıbrıs Girne Antik Liman'da Hanri Benazus'un iBB kolleksiyonundan derlediği Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Sergisi, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul tarafından açıldı.

Açılışa Kıbrıs sergileri projesinin yöneticileri Mustafa Şevketoğlu, Bruno Assa ve Proje Koordinatörü Derya Yelkenkaya'da katıldı.
Girne Antik kentte gerek sokak duvarlarında ve gerekse tarihi mekanlarında mekanlarındaki sergiler açılışa katılan çok sayıda Kıbrıslı sanatsevere Atatürk Fotoğrafları arasında yürümenin heyecanını yaşattı.

Hanri Benazus açılışta yaptığı konuşmada "Gerek yurtiçinde ilk, orta, lise ve üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ve gerekse yurtdışında uzanabildiğimiz her yerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Arşivi Hanri Benazus Koleksiyonundan Atatürk Fotoğrafları ile sergi ve sunum projeleri üretmeye, yaptığımız söyleşi ve konferanslar ile Atatürk'ü ve Cumhuriyet tarihini  anlatmaya, paylaşımlar yapmaya, her yeni proje ile Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hangi çetin mücadeleler ile kurulduğu bilincini arttırmaya çalışıyoruz." dedi.

Sonrada "Her bir fotoğraf karesine bakarak Atatürk'ü daha iyi anlamaya ve anlatmaya duyduğumuz istek ile bu fotoğrafları sergilemenin ve Mustafa Kemal Atatürk'ü Türk Milletinin kalbine daha da yerleştirdiğimize olan inancımızın gerçekleşmesinin sonucunu görmenin onuru, gururu ve heyecanı içerisindeyiz." diye de ekledi.

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise açılışta yaptığı konuşmada serginin çok anlamlı olduğunu belirterek "Atatürk'ü son gören, konuşan, yüreği Atatürk sevdası ile yanıp tutuşan Hanri Benazus'u yürekten kutluyorum. Atamızı unutmuyor, unutturmuyor. Kolleksiyonu ile şmdi de onnu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşatıyor." dedi.

Kıbrıslıların yoğun ilgi gösterdiği Sergi, kolleksiyondaki zaman zaman değiştrilerek sürekli açık kalacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZELMAN anaokullarının sayısı 13’e çıktı
Sonraki Haber Caizcoin İslami Prensiplerin Modern Blockchain Teknolojisiyle Buluşması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?