ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Atatürk Kıyafetleri Sergisi İzmir'e geliyor

Atatürk Kıyafetleri Sergisi İzmir'e geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atatürk Kıyafetleri Sergisi İzmir'e geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı, İlçe Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi ile birlikte, Atatürk’ün Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi giymiş olduğu askeri ve sivil kıyafetlerinden oluşan ve müzelere kazandırılan kıyafetlerin birer örneklerinin sergileneceği Türkiye’de ilk ve tek olan “Altın Makas Gümüş İğne ” Atatürk’ün giysileriyle geçen 46 yıl “Atatürk Kıyafetleri Sergisi” İzmir İlçelerinde yapılacak.

Sergi İlk etapta, Karşıyaka, Konak, Bornova, Güzelbahçe, Narlıdere, Gaziemir, Buca, Bayraklı, Karabağlar, Bergama, Çiğli'de 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı içinde yapılacak.
       
Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi Başkanı Modacı Hüseyin Özkan, "Pandemi nedeniyle uzun bir zamandan sonra ara verilen etkinliklerimizin ve okulların açık olması, Okul İdarecileri, veli ve öğrencilerden Atatürk kıyafetleri sergilerinin ne zaman yapılmasıyla ilgili Merkezimize yoğun talepler gelmektedir. Gelen talep üzerine, Merkezimiz tarafından, Türkiye geneli yapılacak etkinliklerimiz, Özel Eğitim Kurumlarının sergimizle ilgili organizasyon giderinin karşılanması için sergimizin panosuna, bu kuruluşlardan, reklam ücreti karşılığında logolarına yer verilecek veya ponsor bulunması halinde olmaları halinde etkinliklerimiz devam edecektir. Yapılacak bu etkinliklerimizin organizasyon gideri haricinde Merkezimizin 1990 yılından bugüne eğitime destek amaçlı yapılan etkinliklerde olduğu gibi belirli miktarda okullarımızdan birine maddi destekte yapılacaktır." dedi.

Özkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Sergimizi, Kültür Merkezlerinde, Okulların uygun salonlarında veya AVM gibi yerlerde 200 M2 tahsis edilen bir alanda yapılacaktır. Amacımız, Türkiye’de ilk ve tek olan bu anlamlı etkinliğimizi, Kaymakamlık, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ve Merkezimizle birlikte, Eğitime Kültüre ve Sanata yönelik Atatürk’ün kıyafet kültürünü öğrencilerimize bu fırsatın verilmesi ve tanıtılmasıdır. Rakibimizin olmadığı, taklidimizin çok olduğu 1976 yılından bugüne kadar Atatürk’ün kıyafetlerini Müzelere kazandıran Merkezimiz, ayrıca yaptığı 95.Atatürk defileleriyle eğitime, şehitlerimize, huzur evlerimize ve birçok kurum ve kuruluşlara destek vermiş olup, şimdi ise ders niteliğinde, Atatürk’ün kıyafet kültürünü, sergilerimizle gelecek nesillere tanıtmaktayız. Etkinliğimiz sergi formatına uygun müzik eşliğinde gezilirken prodüksiyon perdede yapılan etkinliklerimiz ve Atatürk kıyafetlerinin hazırlama aşamaları, TRT belgeselimiz ve televizyonlarda yayınlanan haberlerimiz de görüntüye gelirken, dijital sergimiz de yer alacaktır."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Play-Off'ta Anadolu Efes karşısında
Sonraki Haber Van Tanıtım Günleri Bostanlı'da gerçekleştirildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?