ANA SAYFA > GÜNDEM > Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı yenileniyor

Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı yenileniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı yenileniyor

Atatürk, annesi Zübeyde Hanım ve mermi taşıyan Türk analarının yanı sıra öğretmen, hukukçu, kimyager olarak tasvir edilen kadın heykellerinin bulunduğu Anayasa Meydanı'ndaki Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı yenileniyor.

Karşıyaka Belediyesi'nin logosunda da yer alan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı, kırılan mermerleri, yıpranan heykelleri ile uzun bir süredir bakımsız haldeydi. Belediye anıtın ve Anayasa Meydanı'nın yenilenmesi için ihaleye çıktı, proje çizimleri tamamlandı. Altı ayda tamamlanacak, 1 milyon lira harcanacak olan Anıt, 15 metreden 40 metreye yükselecek. Oturum alanı 85 metrekare olacak. Etkili bir ışıklandırma ile körfezin her yerinden görünmesi sağlanacak. Çevresi düzenlenecek, tören alanı olarak kullanılan kısım büyütülerek aynı anda daha kalabalık topluluklara hizmet etmesi sağlanacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 42 yıl önce Karşıyaka'da yapılan Kadın Hakları Anıtı'nın anlamının bugün daha derin olduğunu belirterek, "Kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet artarken, kadının yaşama hakkını elinden alınırken, en temel hak ve özgürlüklerine müdahalede edilirken, 42 yıl önce Karşıyaka'da yükselen bu anıtın anlamı bugün daha derindir. Anıtı yenileyerek, yükselterek, ışıklandırarak, çevresini genişletip işlerliğini artırarak Türkiye'deki bu en büyük yaralardan birine dikkat çekeceğiz. Kadın Hakları Anıtı tamamlandığında çevresi daha yaşanılır olacak, görkemi tüm İzmir'i etkileyecek. Amacımız, anıtını yükseltirken kadın haklarını da artırmak ve geliştirmek" dedi.

Elif Demirci/Hürriyet

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İŞKUR, üniversite öğrencilerinin zorunlu stajlarını finanse ediyor
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'da Gabriel olmazsa Petway

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?