ANA SAYFA > MEDYA > Atalay: Çalışın,hakedin,kazanın

Atalay: Çalışın,hakedin,kazanın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atalay: Çalışın,hakedin,kazanın

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Ege Ajans İGC Konferans Salonu’nda Gazetecilik Bölümü öğrencilerine konferans veren Mehmet Atalay,hedeflerinin Türk Basınını daha güçlü hale getirmek ve ülkeye hizmet etmek olduğunu ifade etti.

Basının gelişmesinde İletişim Fakültesi mezunlarına da görev düştüğünü belirten Atatlay,başarının kendiliğinden gelmediğini,çalışmak ve emek vermek gerektiğini vurgulayarak, “Çok çalışın,başarıyı hakedin ve kazanarak hedeflerinize ulaşın”dedi.

BASIN İLAN KURUMUNUN YAPISI

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay,Ege Ajans Sorumlu Haber Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr.Oğuzhan Kavaklı’nın verdiği “Basında Çalışma İlişkileri” dersi kapsamında verdiği konferansta,kurumun yapısı ve işlevi konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.Atalay,1961’de kurulan Basın İlan Kurumu’nun hükümet ve basını temsil eden 2 ayrı grubu yanında akademik birimlerden gelen “Tarafsızlar” grubununda bulunduğunu,hepsinin birarada Genel Kurul oluşturduğunu ve tüm kararların oybirliği ya da oyçokluğu ile alındığını söyledi.Geçmiş dönemde 12 ilde şubesi bulunan  Basın İlan Kurumu’nun bugün 41 şubesi olduğunu belirten Atalay, “Hedefimiz 81 vilayetimizde 81 şube açmaktır” diye konuştu.

BAŞARILI BİR GAZETECİ OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK VE DENEYİM GEREKİR

Gazetecilik mesleğinde başarılı olabilmek için çok çalışmak,sürekli araştırmak ve deneyim kazanmaya ihtiyaç olduğunu belirten Mehmet Atalay,gençlerin fakülte sıralarındayken çalışmaya başlayarak deneyim kazanmalarını önerdi.

Basın İlan Kurumu’nun İletişim Fakültesi mezunlarına yeni imkanlar sunduğunu,bu alanda eğitim alan gençlerin mezun olur olmaz gazetelerin asgari kadroları içinde yer alabildiğini belirten Genel Müdür, “Kuruma eleman alırken de İletişim mezunlarını ettiklerini “ belirtti.

İÇERİK TİRAJI, TİRAJ İLANI GETİRİR

Gazetelerin bol reklam ve resim ilan alabilmek için dolu dolu içeriklerle çıkması gerektiğini vurgulayan Mehmet Atalay , “Dolu içerik tirajı,yüksek tiraj,reklam ve resmi ilanı getirir.Okuyucu gazetenizi beğenirse tirajınız yükselir,tirajınız yükseldiğinde de reklam potansiyeliniz artar,resmi ilan alırken payınız yükselir”dedi.Atalay,İzmir gazetelerinin büyük oranda bunu başardığını ifade etti.

“KENDİ GAZETENİZİ ÇIKARIN”

Yrd.Doç.Dr.Kavaklı ise, “Basın İlan Kurumu'nda İletişim Fakülteleri lehine çıkan kararlar sayesinde mezun olan öğrenciler için büyük katkı sağlandı.Önceki yıl 46 öğrencimiz mezun oldukları gün gazetelerin kadrolarına girdi ve sözleşme imzaladılar.Şimdi de gazetelerde çalışıyorlar.Bir diğer alternatifiniz de,kendi memleketinizde bir araya gelip kendi gazetenizi çıkartarak mesleğinizi ifa edebilirsiniz”diye konuştu

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Orman Fidanlığı'nın özel konukları...
Sonraki Haber Çeşme, Atatürk'ü "Sarı Zeybek"le anacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?