ANA SAYFA > İZMİR > ''Aşkımız Levrek'' diyenler Mordoğan’da buluştu

''Aşkımız Levrek'' diyenler Mordoğan’da buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Aşkımız Levrek'' diyenler Mordoğan’da buluştu

Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl 12’nci kez düzenlenen Levrek Avı, Sevgililer Günü konseptine uygun olarak “Aşkımız Levrek” sloganıyla Mordoğan 1 nolu Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi.

Foçalı Av Market ana sponsorluğunda gerçekleşen, güzel havanın da etkisi ile bugüne kadar ulaşılan en yüksek sayıdaki yarışmacıya sahne olan Levrek Avı Yarışması’na, İzmir ve Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra Almanya ve Bulgaristan’dan da olta tutkunları katıldı. Ocak ayında duyurusu yapılan Levrek Avı’na 600 üzerinde başvuru alınırken, yarışmacıların aileleri ve ziyaretçilerin katılımıyla Kocakum sahili binlerce vatandaşa ev sahipliği yaptı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, etkinliğin adında yarışma yer almasına rağmen; temel amaçlarının mavi vatan olan denizleri kirletmemek, balıkların bulunmaz birer besin kaynağı olduğunu vurgulamak ve bu yönde bir farkındalık oluşturmak olduğuna dikkat çekti. 

İlkay Girgin Erdoğan, “Bu yarışmamız; daha büyük ve daha çok balığın tutulduğu bir yarışma olmaktan çok ötede anlamlar taşımaktadır. Kendimizle yarıştığımız, kendi vicdanımıza karşı mücadele ettiğimiz ve keyif aldığımız bir etkinliktir. Gönlümüzden geçen en büyük balığın değil, en güzel dostlukların yakalanmasıdır.” diye konuştu.  

Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan yarışma, levreğin yumurtlamasına daha fazla imkân tanımak amacıyla Şubat ayının ortasında gerçekleştirildi. Yarışma jürisi 40 santimetrenin altında tutulan levrekleri değerlendirme dışı tutarak tekrar denize bıraktı. 

Cumartesi akşamı saat 20.00’de başlayıp Pazar sabahı sona eren Levrek Avı’nda, katılımcılara sucuk ekmek ve gece ve sabah çorbası da ikram edildi. 

Foçalı Av Market sponsorluğunda pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen, kıyasıya ve keyifli bir rekabete sahne olan yarışmada İlker Nazlı, oltasına takılan 40 cm üzerindeki yarışma puanlama sisteminde bulunan baraküdo ile birinci oldu. 
“Kalamar” kategorisinde ise birincilik ödülünü, 1490 gram kalamar yakalayan İsmail Engiz elde etti.  Pazar sabahı yapılan çekilişte Levrek Avı’na katılan tüm yarışmacılara ana sponsor Foçalı Av Market tarafından sürpriz hediyeler de verildi.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Kayalar: Menderes kültür turizminin başkenti olacak
Sonraki Haber Efes Selçuklu çocuklardan çağdaş Türk bestecileri resitali

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?