ANA SAYFA > SPOR > Araziyi tahsis etsinler, Örnekköy’e stat yapayım…

Araziyi tahsis etsinler, Örnekköy’e stat yapayım…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Araziyi tahsis etsinler, Örnekköy’e stat yapayım…

Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nin resmi açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaat süresiyle kısıtlı arazi tahsisi yapılması şartıyla, Menderes ve Örnekköy'de iki stat ve spor kompleksi yapma sözünü bir kez daha yineledi.

Sporun siyasetten ayrılması gerektiğinin altını bir kez daha çizen Başkan Kocaoğlu, "Bugüne kadar hiç sözümden dönmedim. Hayatımın en büyük bölümünü geçirdiğim,  her şeyimi borçlu olduğum Bornovalılar'ın huzurunda bu konuştuklarım taahhütümdür" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin maliyetinin yüzde 70'ini karşıladığı ve Bornova Belediyesi ile  ortaklaşa yaptığı  Altındağ'daki "Bornova Atatürk Spor Kompleksi" resmi törenle hizmete açıldı.
CHP Genel Sekreteri Prof. Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Alaattin Yüsel,  Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, ilçe belediye başkanları Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan ve temsilcileri, spor kulüpleri başkan ve yöneticileri,  meclis üyelerinin de katıldığı açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görevde devamlılığa dikkat çekerek hem  Bornova Atatürk Spor Kompleksi hem de Doğanlar Stadı'nın projesine, Bornova Belediyesi eski Başkanı olan ve bugün CHP Genel Sekreteri görevini yürüten  Prof. Kamil Okyay Sındır ile başladıklarını, sonra bayrağı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla'nın aldığını söyledi. 
Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de yaptığı spor yatırımlarından örnekler verdiği konuşmasında 10 bin kişi kapasiteli Halkapınar Spor Salonu, 5 bin kişilik Karşıyaka Spor Salonu, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda 1750 kişilik Buz Sporları Kompleksi, Bayraklı Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı'nda spor salonu  ve kentin muhtelif bölgelerine yaptıkları 27 adet çok amaçlı salonu hatırlattı.
İzmir'in stadyumları konuştuğunu belirten Kocaoğlu, "İzmir'in gündemini 3 yıldır stadyumlar işgal ediyor. Stadyumlar konuşula dursun, polemikler yaratılmaya dursun, stadyumlar siyasete alet edilmeye çalışılsın, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi ile birlikte  Bornova Doğanlar Stadyumu'nu bitirdi. Tire Belediyesi ile 14 bin 500 kişilik stadyumun inşaatını sürdürüyoruz. Biz stat yapmak,  bedelinin tamamını karşılamak üzere yolumuza devam etmeye hazırız. Menderes Belediye Başkanı ile görüştük. Tekeli'deki 130 dönümlük alanda, ama  özellikle altını çizmek istiyorum, eğer bir problem çıkmazsa,   bir engelle karşılaşmazsak, hem istediğimiz büyüklükte kent stadı olacak bir stadyumu hem de spor kompeksi yapmaya hazırız. Bedelin tamamına karşılayacağımızı buradan herkese ilan etmek istiyorum" dedi.
Başkan Kocaoğlu, aynı koşullarda  Gençlik Spor Bakanlığı'na 2011 seçimlerinden önce devredilen Örnekköy'deki 80 dönümlük araziye de istenilen büyüklükte bir stat ve yan sahaları,  spor salonlarıyla bir spor kompleksini yapmayı, maliyetin yüzde 100'ünü  karşılamak üzere taahhüt ettiğini söyledi.
Sporu siyasetten ayırma çağrısı yapan Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Spor çocuklarımızı,   gençlerimizi yetiştirmek, onların kötü alışkanlıklara yönelmemesi için yapılması gereken sosyal projelerin başında gelmektedir. Biz bu inançla çalışıyoruz. Her iki stadın da arazisi, kanuni formaliteyi tamamlamak üzere kısıtlı bir süre için,  inşaat süresi boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne şartlı tahsis edilmesi koşuluyla,  her iki kompleksi de yapmaya hazırız.  Bunu İzmirli hemşehrilerimize,  gençlerimize sunmaya da armağan etmeye de hazırız. Bu kompleksler yapılsın;  kimin olursa olsun, İzmirli yararlansın. Bizim amacımız budur".
Alsancak Stadı'nda Türkiye'nin en kıymetli arazisinde stat yapılması için 4.236 metrekare araziyi bedelsiz Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devrettiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:
"Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar, yine Yalı'daki stat yapılacak yerde 2.750 metrekare Belediye arazisini, stat yapılması için bedelsiz olarak Bakanlığa devretti. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe'de stat yapılması için 1.426 metrekareye alanı Gençlik ve  Spor Bakanlığı'na stat yapılması için devretti. Gerçek budur. Sözüm taahhüttür. Bugüne kadar hiç sözümden dönmedim. Verdiğim sözün hep arkasında oldum. Hayatımın en büyük bölümünü geçirdiğim,  her şeyimi borçlu olduğum Bornovalıların huzurunda bu konuştuklarım taahhüdümdür. Biz adaletten ayrılmadan,  ayrım yapmadan 4 milyon 250 bin İzmirlimize aynı nazardan bakarak hizmet ediyoruz. Yerelde kalkınma adında topladığımız kalkınma yatırımlarını her sektörde,  her ilçede,  her köyde sürdürüyoruz".

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükoral: ''Kenetlenerek, yeni yönetime sahip çıkmalıyız’’
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Play-off'ta Galatasaray Odeabank'la eşleşti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?