ANA SAYFA > EKONOMİ > Aralık ayında en çok Euro kazandırdı

Aralık ayında en çok Euro kazandırdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Aralık ayında en çok Euro kazandırdı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı “Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları”nda Euro;en çok işlem gören ve reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak zirvede yer aldı.

Aylık finansal değerlendirmelerin yer aldığı ve ekonomi çevrelerinin yatırım stratejilerine yön veren Türkiye İstatistik Kurumu’nun hazırladığı  reel getiri oranlarında aralık ayının en çok kazandıran yatırım aracı  yüzde 3.28  yurt içi üretici fiyat endeksi(Yİ-ÜFE) ve yüzde 2.72 tüketici fiyat endeksi(TÜFE) oranıyla Euro oldu. Diğer aylara göre işlem oranlarında yatırımcısının yüzünü güldüren Euro yıllık değerlendirme skalasında Amerikan Dolarından sonra ikinci sırada yer aldı.2015 yılının son aylık raporunda diğer yatırım araçları olarak Euro’yu Amerikan doları, mevduat faizi ve külçe altın takip etti.

YILLIK BAZDA AMERİKAN DOLARI ZİVREDE

Yine kurumun hazırladığı rapora göre  yatırım araçları içerisinde özellikle son altı aylık finansal oranlarıyla Amerikan doları yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracı oldu. Yüzde 20.38 Yİ-ÜFE ve yüzde 16.95 TÜFE  oranında yıllık değerlendirmede yatırım araçları içerisinde yüksek arz-talep endeksiyle diğer yatırım araçlarına göre oldukça yüksek bir işlem seviyesine ulaştı. Bunun yanında Mevduat faizinin yatırım araçları içerisinde gözle görülür yükselişi finans çevreleri tarafından yeni yılda  kazanç getirebilecek bir yatırım tercihi olarak yorumlandı. Kurumun 2016 ilk aylık raporu 9 şubat tarihinde yayınlanacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye kış turizminde de iddialı
Sonraki Haber Hükümlüler Karşıyaka'da topluma kazandırılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?