ANA SAYFA > GÜNDEM > Arabada uludular, hapis cezası aldılar

Arabada uludular, hapis cezası aldılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Arabada uludular, hapis cezası aldılar

Karşıyaka’da sokak köpeklerini besleyen İffet Kocaçam'a (39), bulundukları otomobilin içerisinden, köpek gibi uluyup, havladıkları idda edilen Ali İ. (55) ve Recep K. (51), 'Kişinin huzur ve sükununu bozma' suçundan 2'şer ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Olay geçen 13 Nisan'da, Latife Hanım Mahallesi'nde meydana geldi. Özel bir işyerinde yönetici olarak çalışan İffet Kocaçam, olay günü sokak köpeklerini beslemek için dışarı çıktı. Kocaçam, sokak köpeklerini beslerken, çevrede uluma ve kahkaha sesleri duydu.

Çevresine bakan Kocaçam, bu seslerin camları açık olan bir otomobilin içerisinde alkol alan iki erkekten geldiğini fark etti. Cep telefonuyla aracın fotoğrafını çeken Kocaçam, savcılığa başvurarak şikayetçi oldu. Savcılık, sanıklar Ali İ. ve Recep K. hakkında 'kişinin huzur ve sükununu bozma' suçundan 3 aydan 1'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Karşıyaka 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına İffet Kocaçam, avukatları Özlem Gündoğdu ve Ali Efe Sayın ile tutuksuz yargılanan Ali İ. ve Recep K., katıldı. İffet Kocaçam ifadesinde, "Sokak köpeklerine yemek veriyordum. Birden köpek uluması ve havlama sesleri gelmeye başladı. Etrafıma baktığımda, bir otomobilin içerisinde oturan iki erkek şahsı gördüm. Aracın camları açıktı. İkisi de alkol alıyordu. Beni görmelerine rağmen aynı sesleri çıkarmaya devam ettiler. İkisini de tanımıyorum. Aramızda bir husumet de yok. Ben de aracın resmini çektim" dedi. Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.

Yargılama sonunda, ilk celsede iki sanık da 2 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Ali İ.'nin hapis cezası 1500 lira adli para cezasına çevrilip, 10'ar eşit taksitle ödemesine karar verildi. Sanık Recep K. da aynı cezaya mahkum edilirken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Mahkeme ayrıca sanıkların davacı avukatına 1500 lira vekalet ücreti ve mahkeme masraflarını eşit olarak ödemelerine karar verdi.

İffet Kocaçam'ın avukatı Ali Efe Sayın, ilk kez böyle bir davada yargılanan sanıkların hapis cezası aldıklarını, bunun örnek bir karar olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Artık, hazmetmek gerek!..
Sonraki Haber Karşıyaka Spor Kulübü 103.yılını bu gece kutluyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?