ANA SAYFA > İZMİR > ​APİKAM’a yapılan bağışlar artık internette

​APİKAM’a yapılan bağışlar artık internette

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
​APİKAM’a yapılan bağışlar artık internette

Sergilenmek üzere APİKAM’a bağışlanan eşya ve belgelere artık internet ortamından da erişilebiliyor. Kurumun web sitesindeki “bağışlar” bölümünden sergilenen objelerin görsellerine ve bilgilerine ulaşmak mümkün.

Kentin belleğine katkı sunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) bağışçılardan gelen objeleri internet ortamına taşıdı. Kentin geçmişine ışık tutan malzemelere kurumun resmi internet sitesi apikam.org.tr üzerinden ulaşmak mümkün. 

Sitenin “APİKAM Koleksiyonu” başlığı altındaki “Bağışlar” bölümünden objelerin fotoğraflarına,  hikayelerine ve obje hakkındaki bilgilere erişilebiliyor. İnternet ortamına taşınan objeler arasında İzmir’in işgalden kurtulduğu 9 Eylül 1922’de Türk Ordusu’nu karşılayabilmek için aceleyle elde dikilen Türk bayrakları, İstiklâl Savaşı’nda kullanılan tüfek ve Nutuk’un ilk baskısı da bulunuyor. Bağışlanan materyallerin internet ortamına aktarımı sürüyor.

Nasıl bağış yapılabilir?
İzmir'in kentsel-bölgesel kimliğini bir veri olarak kullanma yolunu açan her türlü yazılı, görsel, kartografik ve teknik içerikli arşivsel gereçler APİKAM’a bağışlanabilir. 

Kurum iki şekilde bağış kabul ediyor. Bağışçı herhangi bir şart öne sürülmeksizin arşivsel materyallerini sahiplik haklarıyla ya da materyallerin belirli bir süre halka açılmasını  ya da orijinallerini alıkoyarak dijital kopya üzerinden kullandırması gibi şartlarla APİKAM’a devredebiliyor. Her iki durumda da tarafların belirlediği doğrultuda bağış beyan belgesi dolduruluyor. Orijinal bağışlar için bağışı yapılan arşivsel materyalin, kabulü ve reddi konusunda yetkili "Değer Tespit Komisyonu" kararı ve onayı gerekiyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın iki vazgeçilmezi...
Sonraki Haber İZVAK'a Karşıyaka'dan başkan adayı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?