ANA SAYFA > GÜNDEM > ANTALYA'DA ÇIKAN YANGINDAN OTELLER TAHLİYE EDİLİYOR

ANTALYA'DA ÇIKAN YANGINDAN OTELLER TAHLİYE EDİLİYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ANTALYA'DA ÇIKAN YANGINDAN OTELLER TAHLİYE EDİLİYOR

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Adrasan Milli Park içindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bölgedeki otellerde tahliye çalışmaları başladı.

Adrasan turizm bölgesi İnceboyun mevkisindeki yangın saat 14.30 sıralarında başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına Antalya, Kumluca, Finike ve Kemer'den orman işçileri karadan müdahale etmeye başladı. Yangına Antalya, Kumluca, Finike ve Kemer’den gelen 100 orman işçisi karadan müdahale ediyor. Bölgenin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmalarına 7 helikopter ve 2 uçak da havadan destek veriyor. Bölgenin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yapılıyor.
Yangın bölgedeki turistik tesislere yaklaşık 200 metre mesafede etkili oluyor. Alevlerin turizm tesislerine ulaşmasını önlemek için 15 arazöz ve 5 su tankeri yangına su sıkıyor. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yangının çıkış nedenini belirleyemediklerini söyledi. İlk belirlemelere göre 10 hektarın üzerinde kızıl çam ormanının zarar gördüğünü kaydeden Türk, "Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangın bölgesinde yol olmadığı için kara ekipleri yangına etkili şekilde müdahale edemiyor. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ASLI TANDOĞAN DÜNYA EVİNE GİRDİ
Sonraki Haber HEPAR KARŞIYAKA'DA KOZDERE GÜVEN TAZELEDİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?