ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > ANDROİD Mİ? İOS MU? WİNDOWS PHONE MU?

ANDROİD Mİ? İOS MU? WİNDOWS PHONE MU?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ANDROİD Mİ? İOS MU? WİNDOWS PHONE MU?

Android, Windows Phone, iOS rekabetinde son durum ne? Hangisi ne kadar kullanılıyor; kim düştü, kim çıktı?

Piyasa araştırma firması ComScore'un yeni yayınladığı Mayıs ayı raporu, ABD 'de, Android ve Windows Phone kullanıcılarının oranında herhangi bir değişiklik olmadığını gösterdi.

Mart, Nisan ve Mayıs aylarını temel alan rapora göre ABD'deki akıllı telefon sahibi kişi sayısı, Şubat'a göre yüzde 4 artarak 169 milyona ulaştı. Bununla birlikte işletim sistemleri arasında sadece iOS büyüme kaydetmeyi başardı; Android ve Windows Phone'un pazar payları hemen hemen aynı seviyede kaldı.

iOS cihazlarının tek üreticisi konumundaki Apple, cihazların yüzde 41.9'unu üreterek akıllı ceplerde birinci sıradaki yerini korudu. Samsung ise yüzde 27.8 ile ikinci sırada yer alırken, onu LG, Motorola ve HTC takip etti.

Android, yüzde 52.1'lik pazar payıyla en çok kullanılan akıllı telefon platformu olmaya devam etse de Mayıs ayında pazar payında herhangi bir artış kaydetmedi. iOS ise ABD'deki pazar payını yüzde 0.6 artırarak yüzde 41.9'a yükseltti. Windows Phone, yüzde 3.4 ile aynı seviyede seyrederken BlackBerry ve zaten "ölmüş" olan Symbian, düşüşe devam etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber RAMAZAN AYINDA HİPERTANSİYONA DİKKAT
Sonraki Haber 120 ÜLKE İZMİR'DE BULUŞTU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?