ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ANADOLU’NUN RENKLERİ KARŞIYAKA’DA BULUŞTU

ANADOLU’NUN RENKLERİ KARŞIYAKA’DA BULUŞTU

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ANADOLU’NUN RENKLERİ KARŞIYAKA’DA BULUŞTU

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Oyunları Kursları’na katılarak bir yıl boyunca eğitim alanlar, yeteneklerini yılsonu gösterisinde sergiledi.

Mavişehir Spor Salonu'ndaki gecede 600 kursiyer sahneye çıktı. 5 bin kişinin izlediği gösteride en büyük alkışı, Soma anısına, madenci bareti ile sahneye çıkan Zeybek ekibi aldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyaka, Anadolu'nun her yerinden insanlarımızın dostça yaşadığı bir kent. Bu gece, bunun bir yansıması" dedi.
 
BARETLİ EFELER
Yaklaşık iki saat süren gösteri boyunca, Anadolu'nun her köşesinden, yöresel halk oyunları sergilendi. Birbirinden renkli kostümlerle sahneye çıkan kursiyerler, salonu dolduran seyircilerin beğenisini topladı. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen halk oyunları kurslarına katılan 1200 öğrenciden 600'ü sahne aldı. Gecede 19 farklı gösteri sahnelendi. En büyük alkışı ise, başlarında madenci bareti ile sahneye çıkarak Soma'ya gönderme yapan Zeybek ekibi aldı. 8 yaşından 80 yaşına kadar, farklı meslek gruplarından kursiyerlerin katıldığı gösteriler, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.
 
ANADOLU'NUN RENKLERİ BURADA
Soma'da yaşanan faciayı unutmayan Zeybek ekibini kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "301 maden şehidimizi saygıyla anıyorum. Her defasında ‘keşke' dememek için öncesinde önlemler alınmalı ve sağlıklı çalışma koşulları yaratılmalı.  TOMA'lardan suların sıkılmadığı, biber gazlarının insanları zorda bırakmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bu gece Anadolu'nun tüm renklerini burada topladık. Karşıyaka, Anadolu'nun her yerinden insanlarımızın dostça yaşadığı bir kent. Bu gece, bunun bir yansıması. Karşıyaka'yı kültür, sanat, spor ve turizm kenti yapacağız. Sadece Türkiye'ye değil, dünyaya mesaj vereceğiz" dedi. Başkan Akpınar, 29 Ekim'de 2 bin kişi ile zeybek oynayarak rekor denemesi yapacaklarını da söyledi.
 
AYNI GECE MÜZİĞİN BÜYÜSÜ
Karşıyaka Belediyesi Geleneksel Türk Sanat Müziği Korosu da sezon finalini muhteşem bir gece ile yaptı. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konser, dinleyenleri büyüledi. Şef Mihriban Sayın yönetiminde, birbirinden güzel şarkılar seslendiren koroya, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar da kısa süreli eşlik etti. Akpınar, yeni sezonda kültürel ve sanatsal etkinliklere ağırlık vereceklerini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKA SANAT DERNEĞİ KURULDU
Sonraki Haber İZBAN'DAKİ HIRSIZLIK SEFERLERİ AKSATTI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?