ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > "Altın Kedi" için 1093 film yarışacak

"Altın Kedi" için 1093 film yarışacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ

Bu yıl 15. kez düzenlenecek İzmir Kısa Film Festivali'nde verilecek "Altın Kedi" ödülü için 63 ülkeden bin 93 film için başvuru yapıldığı bildirildi.

Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamada, 1-5 Kasım'da Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek festivalde ulusal ve uluslararası filmlerin, Altın Kedi ödülleri için yarışacağı, Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimlerinin de sinemaseverlerle buluşacağı belirtildi.

Festivale kurmaca, belgesel ve animasyon dallarında ödül için yarışmak üzere, 63 ülkeden bin 93 filmin başvurduğu kaydedildi. Jüri üyeliklerini yönetmen Tunç Başaran, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Nilüfer Açıkalın, Bremen Film Büro yöneticisi Klaus W. Becker ve sinema yazarı Gulbara Tolomushova'nın yapacağı ve önceki yıllarda İzmir Sinema Derneği tarafından yapılan festivalin bu yıldan itibaren Kare Film bünyesinde ve Yusuf Saygı yönetiminde devam edeceğine değinildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Buca Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin desteklediği festivalde, Polonya animasyonları, Japon seçkileri, Almanya seçkileri, Belçika seçkileri ve özel gösterimlerle beraber 150'yi aşkın kısa film ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kadifekale'de Antik Roma Tiyatrosuna ilk kazma vuruldu
Sonraki Haber Bireysel emeklilik uyarısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?