ANA SAYFA > SPOR > Alsancak Stadı yeni sezona yetişecek...

Alsancak Stadı yeni sezona yetişecek...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alsancak Stadı yeni sezona yetişecek...

İzmir Valisi Mustafa Toprak, 2015/16 futbol sezonuna Alsancak ve Buca ilçe statlarının futbol oynanmaya elverişli hale getirileceğini açıkladı...

Vali Toprak, Alsancak Stadı'nin tribünlerinin yıkılıp yeniden yapılacağını belirtirken, Çevik Bir Meydanında bulunan Buca İlçe Stadını da 2. ve 3. Lig maçlarının oynanır hale getireceklerini daha önce belediye tarafından yıkılan duvarların yapılıp, tribünlerin revize edileceğini İZVAK heyetine açıkladı...
İZVAK Başkanı Erdoğan Tözge, Başkan Yardımcıları Bahri Vreskla, Saadettin İşçimenler ile Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinçer, Vali Mustafa Toprak tarafından ağırlandı. Ziyaret sırasında İzmir sporunun gelişmesi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Vali Toprak'ın önderliğinde statlarla ilgi görüşmeler yapılıp Alsancak Stadı hakkında konuşuldu.
Alsancak Stadı'nın liglerin başlamasına çok kısa bir süre kala depreme dayanıksız olduğu iddiasıyla kapanmasının ardından, bu sezon İzmir takımlarını en çok etkileyen durum hakkında Vali Mustafa Toprak, stadın 2015-2016 sezonuna yetişmesi için elinden geleni yapacağını belirtti. Toprak, İzmir'de sporla ilgili her konuda gereken her şeyin yapılacağını söyledi.
Vali Toprak Alsancak Stadının yanı sıra Buca ilçe stadının da programa alındığını ifade ederek, "burasının da lig maçlarının oynanılır hale getirilmesi için programa alındı" dedi.
İZVAK Başkanı Erdoğan Tözge, Vali Mustafa Toprak'a samimi karşılamasından dolayı teşekkür ederken “İzmir sporunun bir an önce stadına kavuşmak için Sayın Valimizin büyük bir mücadele verdiğini kendi gözlerimizle gördük. Valimiz, 2015-2016 sezonunda Alsancak Stadı'nın tribünlerinin yenilenerek İzmir takımlarının içinde oynayacağı yeni bir stat olması için elinden geleni yapacağını söyledi. Aynı zamanda yapılması için her türlü girişimde bulunduklarını ve bakanımızla da bu konuda dialog içinde olduklarını belirtti. Hem bakanımıza hem valimize, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.Stadın durumuyla ilgili gelişmeleri ise Tözge şu sözlerle ifade etti:“Bizim anladığımız kadarıyla burası için başta mimarlar odası olmak üzere ufak tefek itirazlar başladı. Şu an toprak etüdü yapılıyor. Zaten yaşlanmış bir stattan bahsediyoruz. Bu stadın tribünlerinin yıkılması gerekiyor. Bir an önce toprak etüdünü bitirip faaliyete geçmek gerek. Yeni sezonda yine İzmir takımlarının göçebe gibi gezmesi bize zarar verir. Altay'ın bugün küme düşmesinin en büyük sebeplerinden biri de stat konusudur. O yüzden Sayın Valimiz İzmir'deki her türlü faaliyetlerin yanında olacağını beyan etti” diye belirtti.Tözge ayrıca, İzmir takımlarının şampiyon olmasına Toprak'ın herkesten çok sevineceğine gönülden inandıklarını söyleyip, “Bu şehirde 3-5 tane Süper Lig'de oynayan kulüp vardı, bugün yok. İlk kez 3. Lig'e düşmeye doğru giden bir Altay var... Amatöre kadar düşüp geri gelen bir Göztepe bugün şampiyonluğa oynuyor. Hepimizin dileği bir üst lige çıkması. Bucamız'ın, Altınordumuz'un Süper Lig'e çıkacak mücadeleleri vermesini istiyoruz. Ayrıca Karşıyaka'mızın da başarılarını görüyoruz. Karşıyaka'nın bugün parasal ve stat konuları olmasa durumu çok daha farklı olacaktı. O yüzden bu işin bir başlangıcı olması lazım. Alsancak Stadı'nın bir an önce yeni bir stat olarak İzmir'e soluk vermesi gerekiyor. Sayın Valizimize bunu izah ettik. O da gayet olumlu bir şekilde bizlere müjdeyi verdi. Bu stat 2015-2016 sezonunda hazır olacak” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AK Parti İzmir İl Kadın Kolları seçim çalışmalarına Kiraz'dan başladı
Sonraki Haber Arabalı vapur seferleri iptal, körfez hattı rötarlı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?