ANA SAYFA > İZMİR > Alsancak Rotary balık hasadında buluştu

Alsancak Rotary balık hasadında buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alsancak Rotary balık hasadında buluştu

Alsancak Rotary Kulubü üyeleri, denize açıldı balık hasadına katıldı. More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi Yönetim Kurulu Üyesi Öner Akgerman, İzmir'de üretilen Çipura ve Levrek'in yurtdışında marka haline geldiğini belirterek, "Balık tüketin sağlıklı yaşayın" dedi. Akgerman ayrıca TÜBİTAK desteğiyle midye projesini hayata geçirdiklerini belirterek, "İzmir midyesini dünya tanıyacak" diye konuştu.

Mordoğan'daki More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi'nde düzenlenen etkinlikte balık hasadına katılan Alsancak Rotary Kulübü üyeleri, keyifli bir gün geçirdi. Tesis hakkında bilgi veren Akgerman, işletmede kadın istihdamına ayrı bir önem verdiklerini, 200 çalışandan 135'inin kadın olduğunu söyledi. Yüzde 95 oranında ihraca yönelik çalıştıklarına dikkat çeken Akgerman, başta İngiltere olmak üzere İtalya, Fransa, İsviçre, Amerika'ya işlenmiş levrek ve çipura gönderdiklerini belirtti. 

MİDYE KRALI
2014 yılında midye üretimi üzerine hazırladıkları bir projenin, TÜBİTAK'ın desteğini aldığını ve bir yıl sonra da gerçekleştirdikleri yatırımla İzmir'in tek midye üreticisi olduklarını ifade eden Akgerman, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yıllık 300 ton midye üretim lisansıyla yatırımımızı hayata geçirdik. Midye tesisinin yer aldığı bölge belirli bir akıntı hızında ve derinliğinde olduğundan sağlıklı ve temiz bir su ortamı besleniyorlar. Bu konuda faaliyet gösteren diğer firmalar doğadaki stokları toplayarak bir takım faaliyetler sürdürmüş. Doğanın sunacağı imkanlarla sınırlı bir ürünün halka sunulması beraberinde düzensiz ve sağlıksız ürünleri de sofralarımıza getiriyor. Oysa biz, kurduğumuz yetiştiricilik sistemi ile midyelerin büyüme ve gelişmelerini kontrol altında tutmayı başardık ve ve tüm analizlerde olumlu sonuçlar aldık. Ayrıca yetiştiricilik sistemimiz TÜBİTAK projesi kapsamında olduğundan, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim üyelerinin bilimsel danışmanlığı ve desteği çerçevesinde ilerledik. Sonuçta İzmir'in midyesini artık dünya tanıyacak" dedi. More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi Genel Müdürü Ufuk Atakan ise 17 ülkeye ihracat yaptıklarına dikkat çekti. 

Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Arda Işık da haftada iki gün balık tüketiminin tüm sağlık camiası tarafından önerildiğini hatırlatarak, "Su ürünleri sektörünün en büyük tetikleyicisi sağlık sektörü oldu. Deniz ürünlerinin sağlığa olan faydasına yönelik bilinç artıkça tüketim de artıyor. Ege bu açıdan da öncü durumda. Deniz kenti İzmir'in sektörde büyümesiyle hem istihdam hem sağlık hem ekonomi kazanacak" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de raylı sistem yüzde 1100 büyüdü
Sonraki Haber Akpınar'dan 15 Temmuz şehidinin kabrine ziyareti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?