ANA SAYFA > EKONOMİ > Alman devi İzmir'e yatırım yapıyor

Alman devi İzmir'e yatırım yapıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alman devi İzmir'e yatırım yapıyor

alan İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ), dünyanın en önde gelen bağlantı elemanları ve endüstriyel işleme sistemleri üreticisi Böllhoff’un yatırımına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Temelleri 1877 yılında Wilhelm Böllhoff tarafından atılan şirket, bugün 25 ülkede 14 üretim tesisi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Böllhoff’un yatırımı hakkında bilgiler veren İZBAŞ Genel Müdürü Gürsel Bahçıvancılar, toplamda 600 milyon TL’ye mal olacak yatırımda rüzgar enerjisinden otomotive, havacılıktan beyaz eşyaya kadar pek çok sektöre özel üretimler yapılacağını belirterek, katma değeri yüksek bu yatırımı Türk ekonomisine ve İZBAŞ’a kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 

İZBAŞ’ın başta yenilenebilir enerji sektörüne ekipman üretimi yapan şirketler başta olmak üzere her sektörden pek çok yerli ve yabancı sermayeli şirketin radarında olduğunu kaydeden Bahçıvancılar, şu değerlendirmeyi yaptı:  “Bölgemizdeki doluluk oranımız yüzde 90 seviyesine yaklaşmış durumda. Bize başvuran firmalara yer tahsisi yapmakta zorlanıyoruz ve seçici davranıyoruz. ‘İkinci İZBAŞ’ ve genişleme sahamız olarak gördüğümüz Menemen Serbest Bölgesi arazisiyle büyümemizi gerçekleştirdiğimizde, en geç bir yıl içinde altyapı çalışmalarını tamamlayarak yer tahsislerini yapabileceğimizi düşünüyoruz. Gerek bize yatırım için başvuran gerekse mevcutta üretimlerini İZBAŞ’ta sürdüren ve yeni yatırımlarını genişleme sahasında yapmayı planlayan şirketler, sürecin netleşmesini bekliyor ve herhangi bir hukuki pürüz yaşamadan gönül rahatlığı ile yatırım planlarını uygulamak istiyorlar. Bizler de tüm paydaşlarımızla birlikte sürecin olumlu olarak tamamlanmasını beklemekteyiz.”

PAYLAŞ
Beğendim 3 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 1 Üzgün 1 Kızgın 4
Önceki Haber Çalıkuşu Semt Merkezi hizmete açılıyor
Sonraki Haber İzmir’in ilk Matematik ve Zeka Oyunları Parkı Bayraklı’da

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?