ANA SAYFA > SPOR > Ali Erten:''Bu stat elbet bitecek''

Ali Erten:''Bu stat elbet bitecek''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ali Erten:''Bu stat elbet bitecek''

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Tesislerden ve projelerden sorumlu Asbaşkan Lütfi Kılıç, yönetim kurulu üyesi Cüneyt Başak ve Karşıyaka Stadı proje müdürü Ertan Bıyıklı ile birlikte basın mensuplarıyla buluştu.

Karşıyaka Stadı’nın inşaat alanında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Erten, stat inşaatının geldiği son durumla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Sözlerine bugüne kadar yapılan işleri özetleyerek başlayan Ali Erten, “ Bu projenin ilk çıkışı 1997 yılına dayanıyor. 3 sene önce bu projeyi tekrar gündeme getirdik ve şu an bu aşamadayız. Büyük yapılarda ciddi bir zemin çalışması yapılması gerekiyor. Şu an bu çalışmaları yapıyoruz ve inşallah bir ay içerisinde altyapı çalışmalarını tamamlayacağız” dedi.

''Hala burası çok küçük stat yapılmaz diyen var. Daha ne olsun''

Karşıyaka Stat alanının sanıldığı kadar küçük olmadığının altını çizen Erten, “Burada çok ciddi bir alan var. Yaklaşık 27 bin metrekare. Kıyaslanabilmesi açısından söylüyorum Alsancak Stadı’nın alanı 18 bin metrekare. Hala burası çok küçük stat yapılmaz diyen var. Daha ne olsun” diyerek stat inşaatına karşı çıkanlara tepki gösterdi.

Stat projesi hakkında genel bilgiler de veren Erten, “Girişe beş katlı iki bina yapıyoruz. Aslında sekiz kata kadar imar var fakat biz sahilden stadın önünü kapatmak istemediğimiz için beşte kalıyoruz. Binaların arasından ana giriş ve arkasında bir meydan olacak. Deplasman tribünü stada yakın olan tarafta olacak. Stadın toplam beş adet kapısı olacak. Giriş çıkışlar bu kapılardan yapılacak” dedi.

“Kulüp tarihindeki en büyük yatırım”

Bu iş öyle veya başladı ve bir şekilde bitecek diyen Erten, “ Biz her şekilde bunu bitereceğiz. Ne olursa olsun bu inşaat bitecek. Karşıyaka’nın 100 yıllık tarihinde yapılan en büyük yatırım ve kulübün geleceği. Kulübü seviyorsak, yaşatmak istiyorsak, bunları yapacağız. İnşallah seneye 2. yarıda kendi sahamızda oynayacağız” ifadelerini kullandı.

Belediye’den inşaat ruhsatı için onay beklediklerini ifade eden Erten, “Bu ruhsatı vereceklerini düşünüyoruz. Vermezlerse de diğer yollara başvuracağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da ruhsat yetkisi var. Bu bir devlet yatırımı olduğu için onların bize ruhsat konusunda sıkıntı çıkartmayacağını düşünüyoruz” dedi.

Davalar hakkında da bilgi veren Erten “Bugüne kadar çıkmış bir yürütme durdurma kararı yok. Davalar sürüyor. Benim davacılardan ricam, davaları geri çekmeleri. Karşıyaka’yı seviyorlarsa bu noktadan sonra bu projenin önünde durmasınlar” diyerek davacılara seslendi.

“Muhteşem olacak”

Stadın bittiğinde muhteşem olacağını belirten Erten, “Çatının yapısı sayesinde stadın muhteşem bir akustiği olacak. Burada sahaya 1-0 önde çıkacağız. Şimdiden zemin için çalışmalara başladık. Zemin kotunun yükseltilmesini istedik ve 60 santimetreden 155 santimetreye çıkarttık. Bu kota geçiş kademeli olacak. Stada gelen vatandaşlar bunu fark etmeyecek ama yaptığımız yükselti sayesinde drenaj konusunda büyük avantaj elde edeceğiz. Zeminin altında ısıtma sistemi de var. Bu da çimlerimizin daha sağlıklı olmasını sağlayacak” dedi.

Stat mimarının Konya Stadı’nın da mimari olduğunu belirten Erten “Çok tecrübeli isimlerle çalışıyoruz. İnşaat süresince büyük sıkıntılar yaşanmayacağını düşünüyorum. Küçük sıkıntılar olsa bile kısa sürede çözülecektir” ifadelerini kullandı.

“Yalı stadı milli bir projedir”

Başkandan sonra söz alan Tesislerden ve projelerden sorumlu Asbaşkan Lütfi Kılıç, “Yalı stadı milli bir projedir. Gayrimilli unsurlara parklar, bahçeler, arsalar peşkeş çekilirken bu işi siyasi ranta çevirenleri halkın vicdanına bırakıyorum. Karşıyaka sahipsiz değildir, halk bu projeye sahip çıkacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından basın mensuplarına stat inşaatı gezdirilip son durum hakkında bilgiler verildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi'nden yaya yolu ve okul önlerine özel önlem
Sonraki Haber Anjiyo'da yeni dönem

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?