ANA SAYFA > SPOR > ALİ ERTEN: ''STAT YAPILMAZ DİYENLER ÖNCE BİLGİ SAHİBİ OLMALI''

ALİ ERTEN: ''STAT YAPILMAZ DİYENLER ÖNCE BİLGİ SAHİBİ OLMALI''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ALİ ERTEN: ''STAT YAPILMAZ DİYENLER ÖNCE BİLGİ SAHİBİ OLMALI''

Karşıyaka Spor Kulübü'nün eski asbaşkanlarından, voleybol şubesinin eski başkanlarından, Karşıyaka Stadı'nın takipcilerinden olan Ali Erten, KARŞIYAKA HABER'e açıklama yaptı.

"Ben Karşıyaka aşığıyım. Kendimi KSK'ye adadım" diyen Ali Erten, kulübün geleceğini kurtarmak için stat projesine karşı çıkılmamasını ifade ederken, "öncelikle bu konuda bilgi sahibi olmak şart" dedi.
Erten şöyle konuştu:
"Öncelikle kent içinde stad yapılmaz diyenlerin, bu konuda detaylı bilgi sahibi olmadan konuştuklarını düşünüyorum. Bunu söyleyenler, stadları sadece maç yapmak üzere kurulmuş tesisler olarak zannedenlerdir. Esasen stad kent içinde yapılır. Çünkü stadlar başlı başına gelir ve aynı zamanda ciddi işletme maliyeti olan tesislerdir. Hiçbir kulüp ve hiçbir stad, sadece seyirci hasılatı ile yaşayamaz. Sadece seyirci hasılatı ile stadın işletme maliyetini bile karşılayamazsınız, nerede kaldı üste para kazanmak. Bunun en güzel örneği İstanbul Olimpiyat stadıdır. Bugün ne durumda , yılda kaç maç oynanıyor hepimiz biliyoruz."
Ali Erten "Olimpiyat stadı diyoruz ama milli maçlarımızı bile orada oynamıyoruz. Acaba neden?" diye sordu ve devam etti:

"Bu nedenledir ki dünyanın en önemli kulüplerinin, en büyük stadlarının hemen hemen tamamı şehir merkezlerindedir, altyapı ve kamp tesisleri de şehir dışlarındadır . Buna Barcelona, Ajax, Manchester, Real Madrid, Liverpool, Chelsea stadları, Türkiyede ise İnönü ve Şükrü Saraçoğlu örnek olarak gösterilebilir. Üstelik bu stadların kapasiteleri 50 bin ve üstü. Biz 15 bini konuşuyoruz. Hatta ortalama seyirci olarak 10 bini konuşuyoruz. Alsancak stadımızın ulaşımı çok mu kolay. Önünden sadece bir tek yol geçiyor.  
Trafik konusuna gelince .Artık yeni modern stad anlayışında stada özel araçla gelmek kavramı yok. Bırakın stadları, artık şehir merkezlerine bile özel araç sokulmuyor. Yapılan hesaplamalara göre bir araç 25 adet yayanın hakkını kullanıyor. Bu nedenledir ki bu türden toplu organizasyonlarda araçların tesise yaklaşmaları zaten istenen bir durum değil"
Erten açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Karşıyaka Stadımız, Bostanlı’ya, Çarşıya, Aksoy’a , vapur iskelesine , metro durağına hemen hemen eşit mesafede, hatta yürüyüş mesafesinde.İnsanlar neden araçları ile gelsinler ki. Yalı stadında maç yapılan eski günleri hatırla. O zaman çarşıdan, bostanlıdan araçla mı geliniyordu . Sahil yolunda sıkışıklık dersen 15 günde bir maç öncesi yarım saat, maç sonrası yarım saat . Bunlar sorun edilmemesi gereken şeyler.
Yapılacak Karşıyaka Stadımızın tam 5 kapısı var. Bu işi projelendiren insanlar Türkiye’nin en önemli uzmanları. Yerinde her türlü incelemeyi ve analizi yaptılar. Sanki 15 000 kişi bir anda gelecek, yalıda trafik altüst olacak gibi bir algı yaratmak doğru değil. Şehir, stadın arkasında , sağında ve solunda kalıyor. İnsanların maç çıkışlı evlerine en kısa yoldan gitmeleri mantıklı değil mi. Yani Nergiz’de oturan biri sahil yolunu mu kullanacak.
Ayrıca bu projeye karşı çıkanların,  şu anda 35 milyon TL lere dayanan borcun nasıl ödeneceği konusunda bir fikri olması gerekir. Kimse bu konuda bir fikir beyan etmiyor. Elimize kadar gelmiş altın bir fırsattır. Devlet bu iş için toplam 70 milyon TL ödenek ayırmış , ihaleyi ve  müteahhide yer teslimini yapmış, artık iş hayal olmaktan çıkmış. Bu proje kulübümüzün kurtuluşu ve geleceğidir.
Çoluk çocuğumuzun , eşimizin, arkadaşımızın elinden tutup , yürüye yürüye, keyfini çıkara çıkara maça gideceğiz. Şanlı tarihimizi dosta düşmana , göğsümüzü gere gere göstereceğimiz müzemiz , dört dörtlük bir yönetim binamız olacak. Yılda en az 8-10 milyon TL gelir elde edeceğiz ve üstelik bunun için bir TL bile harcamayacağız.
Sonuçta 70 yıldır stad olan bir yere daha yenisi ve daha moderni yapılıyor. Çıkıp burada stad olmaz diyenlere sormak lazım. İmar planında stad olan ve 70 yıldır stad olarak kullanılan bir yere başka ne yapmak lazım.
70 yıldır stad olan bir yere daha modern stad yaparak mı o araziyi koruruz, yoksa bugünkü gibi sahipsiz ve bakımsız bırakarak mı. 70 sene önce  imarda stad olarak belirlenmiş , tarihimizin bir parçası olan bu yere stad yaparsak , buraya 100 sene daha kimse başka bir şey yapmayı aklına bile getiremez. Eğer varsa kötü niyetli rant heveslilerine karşı burayı korumanın yolu , bu halde bırakmak mı yoksa üstüne stad yapmak mı. Hangisi daha korumacı."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KAF KAF 10 NUMARASINI BULDU
Sonraki Haber KÖRFEZ YUNUSU'NUN TESTLERİ DEVAM EDİYOR

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?