ANA SAYFA > İZMİR > ALİ ENGİN'DEN VALİYE ''İZMİRLİ'Yİ KANDIRAMAZSIN''

ALİ ENGİN'DEN VALİYE ''İZMİRLİ'Yİ KANDIRAMAZSIN''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ALİ ENGİN'DEN VALİYE ''İZMİRLİ'Yİ KANDIRAMAZSIN''

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir İl Özel İdareye ait malların, İzmir Büyükşehir Belediyesine devredilmesi ve bu konuda uzlaşmacı bir tavır takınılmasıyla ilgili bir bildiri yayınladı.

İzmir Başkanlar Kurulunun üyelerine teşekkür eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin “Uzlaşmadan uzak ve İzmir’in Valisi olmayan bir türlü başaramayan, Vali Mustafa Toprak hala İzmir ile kavga halindedir” dedi. 

SON TEPKİ BAŞKANLAR KURULUNDAN

Bütünşehir yasası kapsamında kapanan İl Özel İdarelerin mallarının İzmir Büyükşehir belediyesine devredilmesi yerine Hazineye aktarılması kararına tepkiler artarak devam ederken son tepki de, İş dünyasının önemli oda ve dernek başkanlarının oluşturduğu İzmir Başkanlar Kurulundan gelmişti. Kurul yayınladığı bildiride, malların devri konusunda takdir hakkının valilikte olduğunu ve İzmir valisi Mustafa Toprak’ın verdiği, malların hazineye devri kararını bir kez daha gözden geçirmesini istemişti.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin konuyla ilgili yaptığı açıklamada Başkanlar kuruluna, İzmir halkının mallarına sahip çıktığı ve bu konuda İzmir’den yana tavır koyduğu için teşekkür ederken, İzmir Valisi Mustafa Toprağı’ da sert bir şekilde eleştirdi.

VALİ İZMİR İLE KAVGALI

Engin, “Kimsenin, iktidara yaranmak için İzmir halkının mallarını kaçırmasına ve yasayı bahane ederek İzmirlileri kandırmasına izin vermeyiz” diyerek, İzmir Valisi Toprak’ın, geldiği günden beri İzmir halkıyla kavgalı olduğunu söyledi. Engin şunları belirtti .

“İzmirli oda, dernek ve kuruluşların İzmir’in mallarının İzmir’de kalması için verdikleri mücadele takdire şayandır. Tüm bu kuruluşların Sayın başkanlarına ve yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Vali her şey yasaya göre yapılıyor diyor. Peki, aynı yasa İzmir’e başka, Denizli’ye ve Trabzon’a başkamı çalışıyor. Yasa çok açık ve malların devri konusunda takdir hakkını büyük oranda valiye bırakıyor. Peki İzmir Valisi takdir hakkını İzmir’den yana mı kullanıyor? Hayır, AKP iktidarından yana kullanıyor. Aynı yasa kullanılarak, Denizli de ve Trabzon da il özel idare malları o illerin büyükşehir belediyelerine devredilirken, insanın aklına iki şey geliyor. Ya bu illerin Valileri yasayı çiğneyerek hiçe sayıyor, yada vali Mustafa Toprak, artık ne uğruna olduğunu bilmediğimiz bir şeyler için İzmir’in mallarını bilerek bizlerden kaçırıp hazineye devrediyor.

YETKİNİZİ NEDEN İZMİR’DEN YANA KULLAN MIYORSUNUZ ?

Sayın Vali diyor ki,  “Devletin hazinesine güvenmiyor musunuz”.   O hazineye, İzmir en çok vergi ödeyen iller sıralamasında 4. olurken, yatırımlardan pay alan iller sıralamasında 72.sırada. Biz de Valiye soruyoruz, siz İzmirlilerin seçtiği yerel yöneticilere güvenmiyor musunuz ?.  Siz, neden İzmir halkının mallarını genel iktidara vermek derdindesiniz, tüm bu malları tek bir imzayla İzmir’e kazandırma yetkiniz varken neden bu yetkinizi hazineden yana kullanıyorsunuz, İzmir’in yerel yönetimleriyle, halkıyla, STK’larıyla neden sürekli bir kavga halindesiniz?

Sayın Mustafa Toprak’ın elinde gerçekten İzmir Valisi olduğunu, İzmir’in çıkarlarını koruduğunu göstermesi ve bundan önce İzmir’e verdiği zararları onarması için hala bir fırsat var. İnşallah bu fırsatı kullanır, İnşallah İzmirlilere kendi mallarını, kendi seçtikleri yöneticiler kanalıyla kullanma fırsatı verir.

Bütünşehir yasasından sonra İzmir sınırlarında ki, tüm sorumluluğun ve yükün Büyükşehir belediyesine aktarıldığı halde, kaynakların belediyeden kaçırılmaya çalışılmasına anlam veremiyoruz. CHP olarak, Özel idarenin sahip olduğu tüm malların gerçek sahibinin, vergisini ödeyen İzmirliler olduğunu düşünüyor ve kendi seçtikleri yerel yöneticilerin gözetiminde İzmir’de kalması için, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine devredileceği güne kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyorum.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Düzce Satılık Daire Fiyatları Ucuzlamaya Başladı
Sonraki Haber YEŞİL: EN BÜYÜK KOZUMUZ YUSUF ŞİMŞEK

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?