ANA SAYFA > GÜNDEM > Alaybey Migros'un yerine 6 katlı otopark yapılacak

Alaybey Migros'un yerine 6 katlı otopark yapılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alaybey Migros'un yerine 6 katlı otopark yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alaybey bölgesindeki park yeri sorununu çözmek adına arazisi Büyükşehir'e ait olan Alaybey Migros'un yerine 6 katlı bir otopark yapmaya karar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İmar Kanunu gereği “Otopark Fon Hesabı”nda biriken paraları kentin çeşitli bölgelerindeki ihtiyacın karşılanması amacıyla otoparklar yaparak yeniden kente kazandırıyor. Bu konuda büyük bir hamleye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, planlandığı yeni 5 otopark ve 1685 araç kapasitesi için hızlı tempoda çalışıyor. İlk adımda ise Alaybey Otoparkı var.

Kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla proje ve imalatlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alabey’de 2, Hatay, Karabağlar ve Yeşilyurt’ta birer adet olmak üzere toplam 5 bölgede yapılacak otoparklar için düğmeye bastı. Karşıyaka Alaybey bölgesinin otopark ihtiyacını karşılamak için projelendirilen “Alaybey Katlı Otoparkı” için yapım ihalesi gerçekleştirdi. Karşıyaka Hidayet Erzeybek Sokak’ta mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Migros bina alanına yapılacak olan 6 katlı otopark 635 araç kapasiteli olacak. Alaybey Katlı Otoparkı’nda engelli vatandaşlar için 34 araç yeri ayrılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Alaybey 1683 Sokak’ta 250 araç kapasiteli ikinci bir otopark daha yapacak. Bölgede bulunan bitki ve ağaçlar korunarak inşa edilecek otoparkın “tam otomatik” olarak projelendirilmesi için çalışmalar sürüyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mavişehir Rotaract Kulübü yaşlı dostlarını yalnız bırakmadı
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?