ANA SAYFA > İZMİR > AKUT Karabağlar Yerleşkesi açılıyor

AKUT Karabağlar Yerleşkesi açılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AKUT Karabağlar Yerleşkesi açılıyor

Karabağlar Belediyesi tarafından Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) tahsis edilen ve Şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın adını taşıyacak yerleşke, 18 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de açılacak. Bozyaka Pazaryeri’nin altındaki 1600 metrekarelik alana sahip merkezin, Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesi olacağı belirtildi.

Karabağlar Belediye Meclisi 4 yıl önce oy birliğiyle aldığı kararla, bu alanı AKUT İzmir’e tahsis etmişti. Merkeze, Suriye’nin El Bab kentinde dört yıl önce şehit olan AKUT Gönüllüsü Uzman Çavuş Akın Acar’ın adının verilmesi kararlaştırıldı. O günden bu yana devam eden hazırlıkların ardından merkez, hizmete açılır duruma getirildi.
  
AKUT İzmir Yerleşkesi’nde 12 ay boyunca eğitimler, seminerler, arama kurtarmaya ilişkin sergiler olacak. Özellikle halka ve öğrencilere yönelik farkındalık yaratma, bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Yerleşkedeki AKUT Müzesi’nde de, 17 Ağustos ve Van depremleri, Soma maden kazası gibi afetlerde, kazalarda ilk müdahaleyi yapan gönüllülerin kullandığı tişört, kask gibi eşyalar sergilenecek. 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AKUT’u önemsediklerini ve her zaman gönüllülerin yanında olacaklarını vurgulayarak, “Bu merkez, İzmir halkının afet konusunda bilinçlendirme çalışmalarının daha aktif yürütülebilmesi için çok önemli bir işlev görecek. Umarız afetler yaşanmaz. Ancak yaşandığında da uzman ekiplerin zamanında ve doğru müdahalesi çok büyük anlam taşıyor” dedi.

AKUT İzmir Şehit Akın Acar Yerleşkesi’nin Karabağlar’da yaşama geçirilmesinden memnuniyet duyduklarını da belirten Başkan Selvitopu, “Merkezin kurulması için elimizden gelen desteği yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesinin Karabağlar sınırlarında kurulması bizler için de çok önemli. Burada yapılacak çeşitli çalışmalardan Karabağlar’daki insanlarımız da yararlanmış olacak” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Buca’nın kalbine bin ağaçlık dev orman
Sonraki Haber LÖSEV'in et ve et ürünleri yardımları artarak sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?