ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar'dan ''asırlık çınarlara'' vefa

Akpınar'dan ''asırlık çınarlara'' vefa

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar'dan ''asırlık çınarlara'' vefa

Çat kapı ziyaretler yaparak vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçenin bilinen en yaşlı asırlık çınarlarını da unutmadı.

Akpınar, 102 yaşındaki Nesibe Kurtuldu ile 98 yaşındaki Meziyet Onur'u evinde ziyaret etti, "Geçmişten güç alarak, geleceğe güvenle yürüyoruz" dedi.

ATATÜRK'Ü ANLATTI

Bayram boyunca çat kapı ziyaretler yaparak her gün bir haneye konuk olan Başkan Akpınar, Karşıyaka'nın bilinen en yaşlı iki 'çınarını' ziyaret ederek bayramlarını kutladı. İlk durak; 1912 doğumlu Nesibe Kurtuldu'nun Bahçelievler'deki evi oldu. Atatürk'ü gören son kişilerden biri olan 102 yaşındaki Nesibe Kurtuldu, Başkan Akpınar'ı güler yüzle karşıladı. Savaş yıllarından hafızasında kalan anıları paylaşan Kurtuldu, iyi bayramlar dileklerinde bulundu.

"İLK KEZ BİR BAŞKAN GELDİ"

Başkan Akpınar'ın ikinci adresi ise Aksoy Mahallesi'nde oturan 1916 doğumlu Meziyet Onur'un evi oldu. Atatürk'ü görenler arasında yer alan 98 yaşındaki Onur da Karşıyaka'nın bir asır öncesindeki mimarisine ve insan ilişkilerine duyduğu özlemi o döneme ait fotoğraflarla paylaştı. Zaman içinde yeşil oranının azaldığını ve insanların birbirlerinden uzaklaştığını belirten asırlık çınar, ilk defa bir belediye başkanının kendisini ziyaret ettiğini ve bundan mutluluk duyduğunu da söyledi.

"GEÇMİŞTEN GÜÇ ALACAĞIZ"

Bir kenti geleceğe taşımak için geçmişten güç almak gerektiğini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Kent için yollar, kaldırımlar yapmak ne kadar önemli görevlerse, insanlar arasındaki vefa duygusunu yaşatmak ve bir döneme tanıklık etmiş değerlerimizi mutlu etmek de o kadar önemli. Atatürk'ü görmüş, Karşıyakamızın yüz yıl öncesine tanık olmuş iki asırlık çınarımızın bayramını kutladık, ellerini öpmenin onurunu yaşadık. Onlardan öğrendiklerimizle, yarınlarımızın daha güzel olması için çalışacağız" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yusuf Şimşek: Verdiğim sözden ve hedeften asla vazgeçmeyeceğiz...
Sonraki Haber İzmir Üniversitesi Prag’da tanıtıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?