ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar: Karşıyaka bir yılda marka oldu, örnek alındı...

Akpınar: Karşıyaka bir yılda marka oldu, örnek alındı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: Karşıyaka bir yılda marka oldu, örnek alındı...

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel seçimlerin yıl dönümünde proje ve hizmetlerini anlattı. Bir yılda 38 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Akpınar “Kültürde, Sanatta, Sporda ve Turizm’de marka kent olduk. Örnek alındık. Biz büyük bir aileyiz. 5 yıllık görev süremiz sonunda Karşıyaka’yı dünya kenti yapacağız” dedi.

Karşıyaka Atakent Gondol Kafe’de yapılan tanıtım toplantısına İzmir’deki medya kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Hazırlanan bir yıllık tanıtım filmi de katılımcılarla paylaşıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar; bir yıl boyunca hayata geçirdikleri fiziki yatırımları, sanatsal - kültürel ve sportif faaliyetler ile turistik çalışmaları anlattı. Gelecek yıllardaki yatımlarından bahsetti.
Katılımcı demokrasi ve sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiklerini belirten Başkan Akpınar “Yerel seçimlerin üzerinden tam bir yıl geçti. Daha konforlu, daha huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir Karşıyaka hayaliyle yola çıktık. Yol arkadaşlarımız ve belediye çalışanlarımızın üstün gayretiyle; Karşıyakamızı Kültür, Turizm, Spor ve Sanatta marka kent yapabilme vizyonumuzu ortaya koyduk. İlçemizi üniversite kenti yapmak için de önemli bir yol kat ettik. Halkın Belediyesini yarattık. Bir yıllık süreçte toplumun her kademesindeki vatandaşlarımıza dokunan hizmetler üretmeye gayret gösterdik. Küçük dokunuşlarla, büyük mutluluklar yarattık. Yerel yöneticilik sadece fiziki yatırımlardan ibaret değildir. Bu doğrultuda hareket ederek, katılımcı ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışını harfi harfine uyguladık. O yüzden, ilk yılımızı İnci Yılı ilan ettik ve 1 ‘inciyiz’ dedik” diye konuştu.
Başta ‘Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz’ Projesi olmak üzere pek çok yatırım ve hizmetlerinin farklı belediyelerce örnek alındığını, uygulandığını belirten Başkan Akpınar “Karşıyaka’da apartmanlar, taksi durakları, muhtarlar, dernekler, belediye çalışanları bir üniversiteliye burs veriyor. Ve bu proje, diğer belediyelerce de örnek alınıyor, uygulanıyor. Bu gurur hepimizin” dedi. Başkan Akpınar, Türkiye’de ilk kez bir ilçe belediyesi tarafından kurulan Oda Orkestrasından üniversite projesine, Kadın Kooperatifinden Çocuk Kulübüne, Engelsiz İletişim Masası’ndan Çağrı Merkezi’ne, Mama Dönüşüm Kutularına, Güneş Tarlası ve Mutluluk Ormanı’na kadar pek çok örnek alınan projesinden de bahsetti. Bir yılda 38 milyon liralık fiziki yatırıma da imza attıklarını dile getiren Başkan Akpınar “Evde Sağlık Destek Merkezimizi açtık. Geriatri Merkezi, Konser Salonu ve Spor Salonu’muzu açmak üzereyiz.
İlçe genelinde; bin 50 ton ile, 10 kilometre asfaltlama yaptık. Sokaklarımızın ihtiyacı olan bordür, asfalt, kaldırım taşı ve kilit parkeleri şantiyemizde ürettik. Bir yıl içinde memur kadrolarında çalışan personelimizin denge tazminatlarını yüzde 30 oranında artırdık. Sürekli işçi kadrosundaki personelimizin aylık ücretlerine yüzde 20 zam yaptık. Taşeron çalışanlarımızın aylık ücretlerine de yüzde 30 dolayında zam yaptık. Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan 12 Yıldız Şehri unvanını aldık. Ve Avrupa’yı Karşıyakalı yaptık. İşte bu yüzden dedik ki, 1’inci yılımız bizler için BİR İNCİ yıldır. İnci gibi tertemiz, inci kadar kıymetli, hizmetlerimizde hız kesmeyeceğiz” dedi.
Başkan Akpınar, kalkınmanın yerel yönetimlerden başladığına da dikkat çekerek, “Yereli kenara bırakarak geneli güçlendiremezsiniz. Yetki ve idare açısından yerel yönetimler daha etkin ve aktif olmalıdır” ifadelerini kullandı.


 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Her 68 çocuktan biri Otizmli
Sonraki Haber Tevfik Fikret eskrimde birinci...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?