ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar: Karşıyaka artık Avrupa genelinde tanınan ve takdir edilen bir belediye

Akpınar: Karşıyaka artık Avrupa genelinde tanınan ve takdir edilen bir belediye

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: Karşıyaka artık Avrupa genelinde tanınan ve takdir edilen bir belediye

Radyo Pause'da Erhan Gölbey’in hazırlayıp sunduğu “İzmirden” programına konuk olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka'nın artık Avrupa genelinde tanınan ve takdir edilen bir belediye olduğunu söyledi.

Karşıyaka’nın artık dünya Avrupa genelinde tanınan ve takdir edilen bir belediye olduğu belirten başkan, Avrupa Konseyi’nin verdiği 12 Yıldız Ödülü’ne sahip olmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti. Belediye başkanı olarak Karşıyaka’yı kültür, sanat ve spor alanında öncü kent yapmak istediklerini belirterek “ 30 Mart seçimlerinden sonra Karşıyaka’yı sanat, kültür ve spor merkezi yapmayı hedeflemiştik  ve bunun için de çalışıyoruz. Bu amaçla Karşıyaka Oda Orkestrası’nı kurduk. Yakın zamanda çocuk korosu kurulacak. Hangi belediye isterse biz oda orkestramız ile orada oluruz.  Belediye olarak gençlerin sporda yer almalarını önemsiyoruz. Karşıyaka’daki her birey spor hayatında yer almaktadır. Belediye spor kulübümüzde yaklaşık 20 branşta faaliyet gösteriyoruz. Ben insanların diyaloglarının sanat ve sporla daha iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum. Kötü alışkanlıklara karşı alınacak en güzel önlem spordur. Karşıyaka Stadı’nın yapılması aşamasında yeşili korumaya çalışıyoruz. Ortak akılda birleşerek kente en akıllı çözümleri bulmaya çalışıyoruz” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Kent yönetiminde hayata geçen projeleri de dinleyicilerle paylaşan Akpınar,  apartmanların fazladan aidat toplayarak öğrencilere burs verdikleri “Her Apartman Bir Öğrenci okutuyor “ projesinden de bahsetti. Bu şekilde burs alarak okuyan öğrencilere de yurt dışında eğitim fırsatı verdiklerini söyleyerek bu gençlerin “Genç Belediyeciler” kapsamında kent yönetiminde yer aldıklarını da belirtti.

Karşıyaka’daki yaşam kalitesi ile ilgili olarak ise “kentler yaşanabilir bir yer olmalı. Doğayı severiz ve bunun için kentlerde bunu yaratmak için uğraş vermeliyiz. Belediye olarak çocukluktan başlayarak gençlik ve ebeveynlik dönemlerinin her anına dokunuyoruz. Önemli olan yaşadığımız kenti güzel kılmaktır. Bu yüzden yenilenebilir enerjiye büyük önem veriyoruz. Güneş Tarlası Projesi de bu amaca hizmet etmektedir.  500KW saat elektrik üreten bir sitem ve kentte bu elektrik tüketiliyor. Bu tüketim park ve bahçelere de yansıyacaktır. Karşıyaka’da nefes alıp veren her canlıdan sorumluyuz. Özellikle Can Dostum projesi ile kedi ve köpeklere yuvalar yaptık ve Orman Bölge Müdürlüğü ile bu proje geliştirilecek” dedi.

Karşıyaka kent yaşamının hangi dinamiklerde olması gerektiğini belirten başkan esas görevin gençlere düştüğünü belirtti. Ancak belediye tarafından yapılan işlerin de herkes tarafından takip edilmesi gerektiğini söyleyen Akpınar “yaşadığımız kente aidiyet duygumuz artmalı ve yaşamdaki önceliklerimiz arasına yaşadığımız kenti de koymalıyız. Herkes Karşıyaka Belediye’sini takip etsin. Yaptığımız toplumsal projeleri halkın tamamı duymalıdır. Bu noktada birbirimizi de uyarmamız gerekiyor. Bu yüzden tek adamcılık anlayışını reddediyorum. Kentimizin yönetimi ortak akılla olmak zorundadır” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tuğçe Tuğsavul Baysoy Yazıyor...
Sonraki Haber Toplumsal duyarlılık sahnede can bulacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?