ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar: Gazetecilerin çocuklarına bırakacağı miras onurdur

Akpınar: Gazetecilerin çocuklarına bırakacağı miras onurdur

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: Gazetecilerin çocuklarına bırakacağı miras onurdur

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'yle ilgili bir mesaj yayımladı.

Başkan Akpınar'ın mesajı şöyle:

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü, ne yazık ki bu yıl da gönlümüzce kutlayamıyoruz. Basın alanında kurumsal çalışmalarıyla ödüllendirilmiş bir belediye başkanı olarak, bu durum beni üzüyor. Her yıl İzmir Gazeteciler Cemiyetiyle birlikte düzenlediğimiz “Basın Özgürlüğü Ödülü”nü vermek için, bir hapishane önünde buluşmak ve ödülümüzü kazanan Can Dündar’ın kişiliğinde tüm tutuklu gazeteciler için “Umut Nöbeti” tutmak, beni yaralıyor.

Demokrasi adına sözde kalan temennilerle, yaşadığımız gerçekler arasındaki çelişki, tek kelimeyle trajiktir. Türkiye; basın özgürlüğü düzeyi, tutuklu gazeteci sayısı, işten çıkarılmalar, yasaklama ya da kapatmalar, örgütlenme bilinci gibi konularda, dünya liglerindeki vahim yerine çok iyi bakmak ve gereğini yapmak zorundadır.

Yalnızca işini yaptığı için bedel ödetilmeye çalışılan gazetecilerin, çocuklarına bırakacağı miras onurdan başka bir şey olamaz. Basın emekçilerine ve kurumlarına, yalnızca işlerini yaptıkları için bedel ödetmeye çalışan ülkelerin ve sistemlerin, hangi tanımlarla anıldığını söylemeye, bilmem gerek var mıdır?

Oysa bu sorunların çözümü için, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1925’te söylediklerini anımsamak bile yeter: “Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir”

Biz özgür, demokratik ve çağdaş bir ülkenin yurttaşları olarak, “haber” almak, “haberdar” edilmek istiyoruz. Bunun en önemli koşulunun, gazetecilerimizin ve basın kuruluşlarımızın özgürlüğü olduğuna inanıyoruz. Bu inanç, haksızlığa uğrayan, işini yapması engellenen kim olursa olsun, yanında yer almayı ve dayanışmayı, ülkemiz ve geleceğimiz adına bir göreve dönüştürüyor.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” bütün bunları anımsama ve davranma günü olarak görülmelidir. Bir gün layığınca kutlamak istiyorsak, hepimizin bilinç temizliğinden geçmesi, sorumluluklarımızı anımsaması ve algı yaratma konusunda çalışması zorunluluktur.

Meslek onurunu her şeye rağmen koruyan basın emekçilerimizi, saygı ve sevgiyle selamlıyor, bu uğurda yaşamlarını vermiş değerlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber İzmir'de kentsel dönüşüm çok yavaş ilerliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?